De fleste av oss har vært i pengeknipe, selv på ferie. Det kan hende man har spart opp eller lånt penger til drømmeferien, men så er det ikke alltid lommepengene strekker til. Men selv om man ikke har lomma full av penger når man er på ferie, så kan man allikevel få en fantastisk ferie, spesielt hvis man tenker seg litt om og sparer litt der man kan. I denne artikkelen gir vi deg noen gode råd til hvordan du kan spare litt her og der mens du er på ferie. 

Benytt deg av offentlig transport

Selv om du kanskje har funnet et godt tilbud på nettet, som for eksempel hos Escapeaway.no, så inkluderer ikke billettene lommepenger. Det handler derfor om å spare der man kan mens man er på ferie. Et av de stedene man kan spare en del, er på transport. Gå gjerne rundt så mye som mulig i stedet for å kjøre. Det sparer deg for mye penger, og samtidig ser du byen på en annen måte.

Hvis feriedestinasjonen ikke tillater deg å gå rundt omkring, så benytt offentlig transport. Det er billig, men kan ta litt tid å bli kjent med. På den annen side opplever du også byen på samme måte som lokalbefolkningen.

Let etter gratis attraksjoner

Spar penger på reiser ved å finne de gratis attraksjonene som tilbys. Det kan være parker, museer eller monumenter. I mange land er de fleste museer gratis, noe du selvfølgelig bør benytte deg av som turist.

I London finnes det mange spennende gratistilbud

Kjøp billetter hjemmefra

Det er selvfølgelig spesielle attraksjoner du gjerne vil se som ikke er gratis. Hvis mulig, bestill billetter hjemmefra. Det er ofte billigere å bestille via internett, og du slipper også å stå i kø. Det krever litt mer planlegging før du reiser, men til gjengjeld kan du spare en del penger på det. 

Hev større beløp

Det er nesten alltid gebyr når du tar ut penger i utlandet. Sørg derfor for å ta ut større beløp slik at du ikke trenger å gjøre det flere ganger. Selv om avgiftene er relativt små, kan det raskt bli mange penger til slutt. 

Bruk studentkort

Hvis du er så heldig å være student, har du mest sannsynlig også studentkort. På restauranter, kafeer, i klesbutikker og på museer tilbyr mange studentrabatter, og selv om det bare er 10–20 % rabatt, er det mange penger å spare på sikt. På den måten slipper du å betale unødvendig mye penger for ting du faktisk kan få billigere.

Finn gratis wifi

Ikke alle har gratis internett når de reiser utenfor Norges grenser. Mobildata i utlandet kan ofte være dyrt, og det er derfor smart å se etter gratis wifi. Det finnes vanligvis i restauranter, museer og i visse butikker. Logg inn og sjekk alt du trenger å sjekke mens du er et sted med wifi. På denne måten unngår du å få en enorm regning fra mobiloperatøren din.