Personlig økonomi

Personlig økonomi

Alle er preget av økonomi. Enten om man er et barn som får 20 kroner til lørdagsgodteri hver uke eller en finansmann i dress som omsetter aksjer for millioner hver dag, så bør man ha en viss kontroll på den personlige økonomien sin.

Det er viktig at man starter tidlig med å finne ut av ganske enkle tips som omhandler økonomi slik at man ikke går på en smell senere i livet.

Veldig mange har en uansvarlig økonomi, noe som gir dem store problemer når de skal ta opp lån og benytte seg av lånte penger.

Hvordan lære seg personlig økonomi?

Det finnes helt klart gode sikkerhetsnett i Norge som gjør at man lærer seg «basic» ting allerede på skolen. Flere videregående skoler (om ikke alle…) tilbyr fag som økonomistyring og finans, noe som gir studentene en grei indikasjon på hva de kan vente seg senere.

Om man allerede har gått på videregående skole og ønsker å vite mer om denne type økonomi, så finnes det en hel haug med bøker om emnet. Det finnes selvfølgelig også en hel masse informasjon på internett, men jeg er rimelig sikker på at de aller fleste av disse nettstedene ønsker å selge deg noe fremfor å hjelpe deg med å skaffe en så god økonomi som overhodet mulig.

Har du flere spørsmål om personlig økonomi, så kan du bare legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, så skal jeg svare så fort som mulig.