Noen investeringer har høyere prioritet enn andre. Det gjelder spesielt de som har med liv og sikkerhet å gjøre. Et hundebur kan være et slikt tilfelle. Det kan være en forholdsvis liten pris å betale dersom noe skulle skje.

Akkurat et hundebur er kanskje heller ikke den største utgiften, men det kan hende behovet oppstår akkurat på tidspunkt det er mye annet som skal betales. Her skal vi se på ulike måter å løse dette problemet på, og hvilke typer hundebur du kan velge mellom.

Hvor mye koster et hundebur?

Kostnaden, eventuelt lånebeløpet, må spesifiseres. Da må du vite hva slags hundebur du trenger. 

Størrelsen er en faktor. Buret må være stort nok til hunden, men ikke så mye mer enn det. Hunden er komfortabel når den har plass nok til å legge seg ned. 

Materialet er et annet moment. Det finnes hundebur i plast, men disse har kommet til kort i tester. Plasten har splintret i simulerte kollisjoner. Ekspertene anbefaler derfor at buret bør være i robust metall.

Til slutt er det hva slags bil du har. Den må selvfølgelig ha bagasjeplass til buret du tenker å kjøpe. Det er hundebur som er anbefalt til spesifikke bilmodeller.

Når du har disse opplysningene på plass, kan du søke opp hundebur på siden Billige-hundebur.com og se prisene for de aktuelle hundeburene der.

Hvordan betaler du?

Kontant er greit. Men tilbake til det opprinnelige utgangspunktet: Bilferien står for døra og det er en del utgifter som skal betales, og budsjettet går ikke helt opp.

Hvis det kun er hundeburet som velter lasset, kan vi foreslå et smålån til å dekke dette. Et smålån, eller mikrolån, er et lån på et mindre beløp og med kort nedbetalingstid. Da får du problemet av veien, og kan betale det ned så fort du får neste lønning.

Et alternativ er selvfølgelig å dra kredittkortet. Men da er det best å betale det ned så fort du kan. Rentene på kredittkortgjeld er svært høye.

Har du i forbindelse med ferien et litt større kapitalbehov, kan det også være en mulighet å ta et forbrukslån på et litt større beløp, enn å bruke kredittkortet til å betale alle utgiftene underveis.

Pass på at hunden har det bra underveis

Selv om hunden trives i buret, bør dere huske å stoppe noen ganger i løpet av turen. Da kan den strekke litt på bena, drikke vann og foreta andre nødvendige gjøremål. Men dette gjelder vel også de tobeinte.