• Få lavere rente og færre kostnader
  • Få bedre oversikt ved å få innkrevd gjelden på ett sted
  • Det er enkelt og uforpliktende å søke

Refinansiering er enkelt

Refinansiering er en løsning der du konsoliderer gjelden din hos én långiver. Det høres vanskeligere ut enn det er, for det er faktisk ganske greit, og de tar seg av alt det praktiske for deg. Prosessen går ut på at du søker om lån hos én tilbyder, hvoretter disse pengene brukes til å gjøre opp din nåværende gjeld. Det kan være at du har 2, 3 eller 4 forskjellige hurtig- eller forbrukslån.

Konsolideringslån er spesielt en god idé hvis du har mange smålån eller betaler høye renter på gjelden din. Her kan det spares mye penger, i form av lavere rentekostnader og større økonomisk oversikt.

Det er kun et begrenset antall nettbanker som kan hjelpe deg, så søk dem som kan. Det er ulikt hva de kan tilby deg, men det vil alltid være en fordel å ha flere alternativer for hånden. Du bør derfor bruke litt ekstra tid på å innhente flere tilbud slik at du finner det billigste kombilånet.

Fordelen med refinansiering er ikke bare at du sparer penger, det gir deg også muligheten til å justere løpetiden og den månedlige betalingen slik at den stemmer med din nåværende økonomiske situasjon.

Søknadsprosessen

Det er 100 % uforpliktende å fylle ut en søknad i alle nettbanker. Her må du selvfølgelig huske å spesifisere at pengene skal brukes til å konsolidere eksisterende gjeld. Så de vet formålet bak, da det kan/vil påvirke tilbudet du får tilbake.

Slik skjer refinansiering

Få dansker vet hvordan hele prosessen foregår, og det ønsker vi å gjøre deg mer bevisst på her. Det er viktig at du kjenner de enkelte stegene i prosessen slik at du kan komme trygt og sikkert i gang.

  1. Du søker til 1-2 tilbydere på nett.
  2. Du avventer svar og signerer avtalen du foretrekker.
  3. Låneleverandøren hjelper deg med å betale ned gjelden din.
  4. Nå har du alt sammen med ett selskap – til lavere kostnader.
  5. MERK: Du får ikke mer penger mellom hendene, men en sunnere økonomi.

Et av de viktigste punktene er at du ikke får mer penger mellom hendene her og der. Dette er ikke løsningen dersom du ønsker å ta med familien på ferie – i hvert fall ikke på kort sikt.

Men på lang sikt gir det deg en sunnere personlig økonomi, med færre kostnader, noe som vil gjøre det lettere for deg å spare.

Banken og kollektive lån

Vi har mye fokus på nettbankene her, men din egen bank er selvfølgelig også et alternativ. For det er ingen tvil om at banken ofte vil være blant de billigste kollektivlånene. Det primære problemet ditt vil være å bli godkjent av dem, fordi det er vanskeligere enn som så. Men har du fornuftig økonomi og fast inntekt kan du alltids konsultere bankrådgiveren din også.

Skal du være sikker på å finne den billigste tilbyderen på markedet bør du faktisk både spørre din egen bank., hvor du får tilgang til en rekke banker med én applikasjon. På denne måten finner du ut hvem som tilbyr deg de laveste rentene og kostnadene – som er det viktigste.

Etterpå kan du bruke de lånte pengene til å gjøre opp din eksisterende gjeld, men husk å forsikre deg om at det er mulig. At det ikke er forhold som kan forhindre dette. Akkurat som du bør sørge for å finne det riktige beløpet du trenger for å fullføre manøveren.

Det hele kan virke litt uhåndterlig, men vil være veldig sunt for din privatøkonomi. Kollektive lån har blitt en utbredt og populær lånetype de siste årene, fordi det er en løsning som gir deg en billigere og mer skreddersydd løsning. En løsning der løpetiden og den månedlige betalingen samsvarer med din økonomiske situasjon. En løsning hvor du får dyr gjeld sammen i ett lån, med lavere rente.

Samtidig må du ikke undervurdere viktigheten av den økonomiske oversikten det vil gi deg. Kom i gang med en gang, helt gratis og uforpliktende. Du kan alltid utforske alternativene før du tar en endelig avgjørelse.