Få styr på din personlige økonomi

Det kan virke som om det er deg mot verden til tider når det gjelder å håndtere din egen økonomi. Med det enorme nivået av informasjon tilgjengelig i nettbanken og på internett kan det for mange være vanskelig å skille mellom hva som er god personlig økonomi og hva som kommer til å hemme deg privatøkonomisk. Denne artikkelen vil gi mye gunstig info for deg å komme i gang på riktig vei.

Det er ganske konkrete tips vi kommer til å by på – slik at du vet nøyaktig hva du skal gjøre.

Unngå minibank-avgifter.

Dette er spesielt riktig når du bruker en minibank fra en annen bank enn hvor du har kortet ditt fra. Nå er det som regel slik at i Norge er det ikke mange banker som tar avgifter for at du skal heve penger hos dem, men i utlandet er det veldig viktig at du har med deg mye penger i kontanter.

Her kan du spare en god del penger på ferie og reise.

Sett opp en bufferkonto (sparekonto)

Det finnes ting du kan gjøre i dag som kan øke din økonomiske velstad. Sett av ca 10% av hver lønn for å lage et sikkerhetsnett på en sparekonto slik at du har penger i trange tider. Dette vil hjelpe deg under vanskelige økonomiske tider.

Plutselig kommer det en del uforutsette utgifter som du ikke har regnet med, og da er det godt å ha en bufferkonto.

Ikke lev over evne

Leve en livsstil du vil kunne ha råd til. De fleste nordmenn lever fra lønnsslipp til lønnsslipp. Det er en fristelse å bruke alt du tjener og til tider enda mer enn du tjener. Sett av tid til å lage et budsjett for husstanden din da du både vil få råd til å spare en del penger på sparekonto i tillegg til å leve et fullverdig liv – alt handler om å planlegge. Du vil bli sjokkert hvor enkelt det egentlig er å bruke mindre og spare noen ekstra penger hver eneste måned.

Det kan være vanskelig, men det er svært viktig å lage et pengeforbruksbudsjett og følge det. De fleste av oss har utviklet et budsjett på et tidspunkt, men har ikke implementert det over en lengre periode.

Den enkleste måten å spare penger på er alltid å redusere kostnader, men sørg for at du bygger et budsjett som du vil sannsynligvis vil være i stand til å følge.

Skaff et kredittkort med fordeler

Få deg selv et kredittkort som lønner seg og som gir deg økonomiske fordeler. I tilfelle du betaler dine kredittkortregninger hver måned er det viktig med fordeler som for eksempel . For å gjøre mest mulig ut av kortet bør du betale  alle utgifter med det.

Sjekk for eksempel ut Bank Norwegians kredittkort.

Med Norwegian-kortet kan du nå få inntil kr 100.000 i kreditt. Klikk her! Eks. ved utsatt betaling etter rentefri periode: eff rente 22,4%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.711,-

Det er viktig å lære deg for at du kan ha en sunn økonomi. Begynn med å følge disse enkle tipsene og så vil du se jevnlig forbedring.