Hvordan påvirker fedme det samfunnsøkonomiske?

Det er en amerikansk forskning som har tatt en grundig undersøkelse på hvor mye fedme koster samfunnet. De har listet opp en del punkter som viser hvordan økonomi og vekt hører sammen – samme hvor merkelig det høres ut.

Her har vi listet opp punktene:

– Fedme koster samfunnet utrolig mye penger gjennom sykehusordninger

Gjennom unødvendige sykehusregninger koster fedme samfunnet veldig mye penger. Folk spiser seg feite på fast food og annet ikke-nødvendig kosthold, noe som gir utslag i at folk er nødt til å gå til legen mye oftere.

Hvem og hva går dette ut over?

Folk med ”normal” vekt som er nødt til å stå lenge i helsekø. Samt statskassen som punger ut beløp etter beløp for å helbrede folk som i utgangspunktet kunne vært friske.

– Bedre utseende gir bedre lønn.

Det har også blitt forsket på hvorvidt din privatøkonomi kan få utslag gjennom fedme. Og jo, det kan det i aller høyeste grad.

Suksessrike mennesker i det private næringslivet har gjerne en veldig sportslig profil – og her hjemme i Norge har vi sett at det har blitt en trend blant ”næringslivets vinnere” å sykle og gå Birken hvert eneste år.

Jo mer oppegående fysisk jo er, desto større energinivå har du – og jo større mulighet har du til å tjene penger. Så enkelt er det nok.