Fem myter om kredittkort

Kredittkort er noe av det som styrer hverdagen vår. Du kan vel sjelden si at du går en eneste dag uten å bruke ett, og det forteller en hel del om hvor stor del av livet i Norge som faktisk styres av finansbransjen.

Men det er ikke alle som er godt nok opplyste når det kommer til kredittkort, og da vil både spekulasjoner og myter komme løpende.

Her er fem myter om kredittkort.

1. Kredittkort gir deg bunnløs gjeld.

Dette er feil. Det er ingenting som gir deg bunnløs gjeld med unntak av èn ting; misbruk av kredittkortet. Om du sliter med den økonomiske forståelse og tror at du kan låne ubegrenset med penger uten å måtte betale det tilbake, så vil du ende opp med stygg gjeld.

Om du forstår at du har et visst ansvar med et kredittkort, så vil du være bedre rustet til en slik oppgave.

2. Man må ha høy inntekt for å få et kredittkort.

Dette er også selvfølgelig feil. Jeg hører veldig mange si at de ikke har kredittkort fordi de ikke har inntekt, men sannheten ligger vel mer i at de ikke har giddet å sjekke om de kan få kredittkort eller ikke.

Jeg er student uten deltidsjobb og har kredittkort. Sier ikke mer.

3. Man kan ikke tjene penger på kredittkort.

Også dette er feil. Om du søker om et kredittkort med bonuspoeng (også kalt et cashback kredittkort), så tjener du faktisk penger på å bruke kortet. Jeg er av typen som er ”kynisk” nok til å dra de fordelene jeg kan dra, og tjener faktisk penger hver eneste gang jeg bruker kredittkortet mitt.

Flyreiser, klær og bensin er vel de tre varene som er størst bonusmessig i kredittkortbransjen..

4. Det er vanskelig å søke om kredittkort.

Kanskje det som har blitt revolusjonert mest gjennom de seneste årene i finansbransjen er hvor lett det er å søke om finansielle produkter på internett. Bare sjekk vår ”Sammenlign”-side og så ser du alle kredittkortene som er verdt å sjekke ut på det norske markedet.

I tillegg tar det bare et par minutter å søke. Fyll ut søknaden nå, og så har du et kort i postkassen i løpet av et par dager.

5.Høye avdrag og gebyrer.

Det er også en myte som går på at det er veldig dyre løpende kostnader knyttet opp mot et kredittkort. Og ja, jeg må innrømme at jeg vet om noen venner av meg som ikke ”gidder” å betale kredittkortregningen sin og med det sliter med høye avdrag og gebyrer.

Men om du klarer å kontrollere deg, så skal du nok se at det blir en mye enklere hverdag rent økonomisk.

Kredittkort er en svært god ting å ha dersom du klarer å holde styr på regningene dine, og en veldig dårlig ting å ha dersom du ikke klarer det.