Kredittkort til glede og besvær

Det er svært få ting som er så allestedsnærværende som kredittkort. Dette lille rektangelet av plast kan gjøre hverdagen så mye lettere, men for den uforsiktige kan det også bringe mye elendighet. Kredittkort kan være den enkleste måten å ha penger alltid tilgjengelig når du trenger det, men det kan også være den raskeste måten å komme fast i kredittkortgjeld på.

Folk kan klage om kredittkortgjeld, men alle er enige om at til tross for risikoen er det mange ulemper med å ikke ha et kredittkort.

Kredittkort slik vi kjenner dem i dag er relativt nytt og i kontinuerlig utvikling. De store lover som beskytter forbrukernes rettigheter som involverer kreditt ble vedtatt på midten av syttitallet. Det kan være betimelig at regjeringen nå vurderer tiltak for å styrke forbrukervernet.

Svært mange restriksjoner har blitt satt på plass opp gjennom årene for å styrke forbrukernes kunnskap om farene ved å ha et kredittkort slik at man slipper at halvparten av alle nordmenn stiller som (gode) kandidater til TV3-programmet Luksusfellen.

Bankene tjener på folk som unngår betaling

Bankene tjener ikke penger hvis folk ikke klarer å betale tilbake det de skylder på

Kredittkort i dag er ingen luksus. Alle kan skaffe seg et kredittkort dersom man har fylt 18 år.

kredittkortet, så det har alltid vært prøvd å opprettholde en balanse mellom det å gi kredittkort til folk som de vet kan betale for seg og som ikke sliter med betalingsanmerkninger.

Kredittkortselskaper og banker er virkelig kreative og har klart å lage kredittkort en nødvendig del av dagliglivet. De jobber for å få kredittkort godtatt i flere og flere bedrifter, og for å få kundene sine til å forstå de mange fordelene og bekvemmeligheter som finnes ved å bruke kredittkortet sitt smart og riktig.

For det er mange fordeler med å bruke et kredittkort.

Kredittkort er dagligdags

I vår tid er ikke kredittkort lenger en luksus. Hvis du reiser trenger du kredittkort for å bestille flyavganger og reserve hotellrom. Du trenger også kredittkort til å leie biler, for å kjøpe bensin og kjøpe produkter via telefon eller online. Å være uten kredittkort i dag vil gjøre livet så vanskelig som det å reise med hest og vogn.

Bruken av kredittkort som en kilde til lån illustreres ved det faktum at den samlede kredittkortgjeld nå blant nordmenn består av flere hundre millioner kroner. Kredittkortgjeld har økt raskt til ufattelige proporsjoner, og fortsatt vil bankene fortsette å konkurrere tungt for å skaffe nettopp deg som kredittkortkunde. Du har nok merket på internett nå som du søker etter kredittkortartikler og informasjon om kredittkort at det finnes haugevis med tilbud om masse forskjellige kredittkort.

Ulempen ved å ha et kredittkort er altså at du kan ende i bunnløs gjeld dersom du er en uforsiktig person som ikke klarer å betale regningene dine. Fordelene er svært mange – og de fleste av dem har jeg summert opp i denne artikkelen. Sjekk litt rundt etter hvilke kredittkort som innehar de beste fordelene for akkurat deg.