Hva er kostnadene med en russebuss?

Jeg har selv vært på en russebuss for et par år siden og vet godt hva jeg snakker om når jeg spår økonomisk kaos når 25 gutter eller jenter fra Oslo-området skal kjøpe seg en buss og utsmykke den med eget tema.

Det er klart at det ikke er lett å organisere noe slikt, så jeg har satt opp en del punkter dere bør sette opp som kostnader til en russebuss.

1. Konseptlåt.

En sang koster mer enn dere tror. Vi betalte vel rundt 20,000 kroner for våre to sanger, så en drøy tusenlapp fra hver på bussen skal dere nok regne med.

2. Kjøp av buss.

3. Utskiftning/reperasjoner.

De aller fleste russebusser blir behandlet noe dårlig under russetiden, og dersom dere kjøper en buss som tidligere har kjørt som russebuss, så kommer det til å koste penger i form av utskiftning av diverse ting.

4. Uforutsette utgifter.

Det kommer garantert til å bli en del kostnader på ting dere ikke har tenkt på allerede. Bensin, russebussjåfør (kan koste opp til 35,000 for hele russetiden) og liknende ting vil komme til å koste en god del penger.

Men èn ting skal russen ha dersom de velger russebuss som sitt alternativ; dere kommer til å lære utrolig mye rent økonomisk. Og for all del; sett opp en betalingsplan som alle skal følge til punkt og prikke. Følger man ikke den, så vil det balle på seg med bøter.

Den største feilen vi gjorde var at vi ikke hadde en jurist til å sette opp kontrakten vår, noe som gjorde at man egentlig kunne følge den bare dersom man hadde lyst til det.