Slik skaffer du bilfinansering

I dagens utfordrende økonomi har økende arbeidsledighet førte til at mange mennesker må finne seg i å ikke være i stand til å møte familiens økonomiske behov. Arbeidsledighet og utilstrekkelig kontantstrøm kan skade noens forhold til banken, noe som kan gjøre det vanskelig å skaffe seg bilfinansiering.

For du må forstå at dette med ringvirkninger i finansbransjen er ganske essensielle å få med seg. Alt du gjør blir loggført hos banken til senere anledninger.

Med en dårlig kreditthistorie blir ditt rykte i det finansielle markedet tvilsomt – kanskje spesielt når det gjelder å finne et billån som ikke ruinerer deg. Mange anerkjente banker setter pris på at mange mennesker sliter med å få endene til å møtes og så med det reagert ved å tilby ulike bilfinansieringspakker som passer ulike personøkonimske situasjoner.

Hva om jeg har betalingsanmerkninger?

I disse dager er det ikke nødvendig å ha en perfekt kredittvurdering for å få et lån, og dette gjør selvfølgelig at alle kan skaffe seg et billån til tross for at de har en betalingsanmerkning eller to. Selvfølgelig er det slik at til tross for at banken sier at du alltid skal ha muligheten til å skaffe deg (gunstig) bilfinansiering, så er du aldri 100% garantert en slik ordning.

Flere av bankene mener faktisk at et forbrukslån er det beste alternativet når du skal kjøpe bil, noe som betyr at du må belage deg på en høyere rente enn ved et tradisjonelt billån.

Det er hard konkurranse blant långivere i bilfinansieringsmarkedet. Husk at noen forhandlere kan avvise søknaden dersom du tidligere har slitt med å betale regningene dine. Imidlertid vil de fleste långivere være godt informert nok til å være i stand til å hjelpe deg å få lån.

Derfor bør du bruke litt tid på å sjekke på nettet for å finne banker som vil være i stand til å finansiere din nåværende økonomiske tilstand sånn at du kan skaffe deg en bil.

Tre gode tips til deg som skal skaffe bilfinansiering:

1. Sjekk først med din nåværende bank om du har mulighet til å få et gunstig lån hos dem. Jeg har en kamerat som dro til banken med sine foreldre i en alder av 18 år og kunne gjennom det få gunstige renter og små, langvarige avdrag – akkurat hva som passet hans lønn på den tiden.

Personlig oppmøte i banken er undervurdert.

2. Sjekk om det er noen forbrukslån på internett med like god rente som det du får forespeilet fra din lokale bank. Ofte kan det være mer gunstige betingelser på et forbrukslån enn ved et billån.

3. Om du velger et forbrukslån som ditt alternativ, så vil jeg inderlig be deg om å kun søke om den lånesummen du vet at bilen kommer til å koste. Fristelsen er stor blant spesielt unge mennesker som tenker at «jaja, jeg kan jo bare slenge på 10,000,- kroner til så får jeg råd til et nytt stereoanlegg også!», noe som ofte ender med at man ikke får noen virkelig plan over nedbetalingen og det ender i refinansieringslån.