SMS-lån – hva er det og hvordan fungerer det?

For å ta det mest generelle først; et SMS-lån er en form for forbrukslån hvor du får penger inn på konto umiddelbart (ofte innen et par minutter!).

Men hva er det egentlig som ligger bak betingelsene til et slikt lån, og hvordan kan du skaffe det?

Hva er et SMS-lån?

Det er et lån man får fra en bank etter at man har sendt en SMS med et kodeord og ditt kontonummer innbakt. Typisk «Lån 5000kr 201.40.XXX» – så får man 5000,- NOK inn på kontoen sin om et par minutter.

Spørsmålet er bare om det er like idyllisk som det høres ut som.

Hvilke betingelser gjelder for et SMS-lån?

Som regel er det stygge renter og avdrag på slik finansiering. Grunnen er enkel; om du skal ha mulighet til å skaffe penger til en hver tid på helt ville tider av døgnet, så vil det være en del fulle folk som skaffer seg penger på denne måten. Folk som er desperate – og da vet bankene at de kan ta «hvilke som helst» renter og avdrag.

Som regel ligger den effektive renten på over 40 % , og da skal du vite at det blir utrolig dyrt.

SMS-lån i media

Det har vært en del avisartikler om SMS-lån – mye på grunn av at bankene bedriver det mange politikere vil kalle «kynisk markedsføring».

– Her er det snakk om lån som tilbys via SMS uten at tilbyderen vet om den i den andre enden en gang er edru eller tilregnelig, sa finansministeren på Finansnæringens Hovedorganisasjons årskonferanse tirsdag. følge Dagbladet tilbyr det svenske selskapet Short Money Service Scandinavia forbrukslån til opp til 360 prosent rente. Man får lån i løpet av 15 minutter rett til konto ved å sende en sms.

I Norge skal det sies at SMS-lån ikke har slått helt an, men det har det derimot i våre naboland Sverige og Danmark.

Søk forbrukslån i stedet for

Skal jeg være helt ærlig, så vil jeg mye heller anbefale deg et forbrukslån fremfor et SMS-lån. Bedre rente, større lånebeløp og mindre avdrag gjør at det gir deg en mye bedre opplevelse rent privatøkonomisk.