Eksamen i Finansiell Styring på BI

Jeg er (dessverre) enda medlem i klassegruppen på Facebook fra min korte karriere på BI. Her får jeg nærmest daglige oppdateringer (eller skal man kalle det «bekreftelser på at det var riktig å slutte»?) fra gamle klassekamerater som deler informasjon om både det ene og andre relatert til Handelshøyskolen BI og deres økonomilinje.

Mye av det er faktisk gøy å lese. Som han ene som lurte på hva rente betyr. Eller spørsmålet som droppet inn fra en søt blondine som lurte på hvor man kunne sjekke hvilke fag man skulle ha i vintersemesteret. Kanskje ikke humor i seg selv, men når jeg sier at det ble postet den 27. november, så må man begynne å lure på hva som skjer oppe i hodene til folk.

Uansett; poenget er ikke at jeg er medlem av en Facebook-gruppe med BI-folk. Poenget er at det kom en jente og la ut eksamen og eksamensbesvarelsen samt karaktersystemet til Finansiell Styring for et par dager siden. Det var ganske interessant lesing.

Først kan jeg jo si hvordan min eksamen i Finans var på Handelshøjskolen i Århus:

– Et pensum i det ene faget som er større enn hele 1. semesteret på BI (alle fag inkludert).
– 3 timers eksamen med hjelpemidler.
– På ingen måte multiple choice eller noen form for hjelp av oppgavegiver inkludert.
– Det blir subjektivt å måle, men jeg antar at den var rundt 350-400% vanskeligere enn noen eksamen jeg har hatt på BI noensinne.
– For å bestå eksamen skal man ha 50 % av besvarelsen korrekt.
– For å få toppkarakter skal du ha 95 % av besvarelsen korrekt.

Så kommer jeg til hvordan Finansiell Styring var på BI:

– Multiple Choice-eksamen
– En karakterskala som går slik:

Fra Til Karakter
000 015 F
016 022 E
023 032 D
033 047 C
048 060 B
061 090 A

Tallene taler for seg selv. Når man kan bestå en eksamen ved å få 15 (!!!!!!) ut av 90 poeng, så sier det rett og slett sitt. At Handelshøyskolen BI er en skole som tvinger alle folk igjennom som følge av at de tjener penger på at de fortsetter har vel aldri vært noen hemmelighet, men jeg visste faktisk ikke at det var så ille som det her…