Valg av kredittkort: svar og spørsmål

Ulike typer kredittkort er tilgjengelig på markedet – det er det vel ingen som kan argumentere i mot. De har utviklet seg fra sine tidlige dager hvor man brukte de i minibank til å bli finansielle bomber man kan spare mye penger på å bruke. Kredittkortmarkedet i dag har rett og slett eksplodert med mange tilbud og gode alternativer.

Men med så mange typer kredittkort på tilbudet kan det være litt overveldende å måtte velge når man søker. Noen eksempler er cashback kredittkort, kredittkort som tilhører et flyselskap og liknende.

La meg si det slik: tilbudene er der ute.

Hvordan velge riktig kort?

Det er bokstavelig talt titalls av kredittkort på markedet i Norge, og listen vokser månedlig. Så – hva er det beste tilbudet? Det avhenger veldig mye av hvordan hver person tenker å bruke kortet sitt. Svaret ligger i å spørre et enkelt spørsmål – «Hva ønsker jeg å bruke et kredittkort til?»

Søk om kredittkort på nettet

Dette alternativet er enkleste og mest praktiske når man skal ha fatt i et kredittkort nå til dags. Flere og flere mennesker søker om kredittkort på nettet. Sammen med elektroniske auksjoner og netthandel har kredittkort, lån og forsikring har vært blant de raskest voksende kommersielle aktiviteter på nettet.

Dette er en vekst jeg regner med vi får se videre i fremtiden.

Hvordan bestemmer man seg for hvilket kredittkort som er egnet for meg?

Du må tenke også her på hva du skal bruke kortet til. Hvilke bonuser kan du tenke deg å skaffe deg, og hvor høy kredittgrense er det egentlig vits i at du har. Slike spørsmål er du nødt til å drøfte når du skal finne ut hvilket kort som passer akkurat ditt behov.

Det er ganske enkle regler å følge.

Cashback kredittkort

Det virker nesten for godt til å være sant når du først hører om systemet cashback. Et kredittkortselskap som gir tilbake penger til brukeren bare for å bruke kortet deres! Men som med alle gode tilbud kommer det noen vilkår du må følge.

Dog er jeg av typen som faktisk leser hele avtalen med banken før jeg søker om kredittkort, og har med det skaffet meg et gunstig kort som jeg faktisk tjener penger på å bruke hver dag!

Identitetstyveri

Identitetstyveri er et stort problem i hele verden og det er med god grunn at folk velger å beskytte seg i så høy grad som overhodet mulig. Det har blitt anslått at det kan ta opp til seksti timer med arbeid for å gjenopprette en stjålet identitet, og i verste fall koste opp til tusenvis av dollar for å komme tilbake til cart blanche.

Noen kredittkort er enklere å ”hacke” enn andre, men dette er kanskje ikke noe du bør legge så alt for mye vekt på når du søker om et kredittkort.

Trenger du å ha mer enn ett kredittkort?

Dette kan være en vanskelig avgjørelse å ta. På den ene siden vil du holde nøye kontroll på din personlige økonomi og mange kreditorer gjør dette vanskelig. På den annen side kan det være praktisk å ha mer enn ett kredittkort – for eksempel i en nødsituasjon.

Personlig har jeg to kredittkort, men bruker hovedsakelig det ene. Det andre ligger bare i lommeboken klar for bruk den dagen jeg VIRKELIG trenger økonomisk assistanse.