Fordeler med forbrukslån

Det finnes haugevis av artikler med nettopp denne overskriften rundt om på internett. Nettsider som skal prakke på deg de dyreste forbrukslånene for at de selv skal sitte igjen med en god provisjon etter at du har klikket deg inn på linken deres, bestilt et forbrukslån for så å sitte igjen med noen dyre renter som er litt utfordrende å nedbetale.

Men det er ikke slik at et slikt type lån er helt umulig å ta opp uten å bli ruinert av dyre gebyrer og renter.

Det finnes også en god del fordeler med forbrukslån som kan treffe deg om du er i en litt kinkig situasjon.

Fordeler med forbrukslån

For det første er det slik at det ikke stilles krav til hva pengene skal brukes til. Har du lyst til å ta deg en ferie, kjøpe deg en moped eller bruke alle pengene på et online casino, så finnes absolutt denne muligheten. Denne type lån er jo nettopp satt opp av bankene slik at man ikke skal være bundet til noen materielle ting som man skal bruke pengene på.

Det er mange fordeler med forbrukslån.

Her har vi listet opp en del fordeler med et forbrukslån.

Fordel #1: Det stilles ingen krav til hva du bruker penger på.

En annen fordel er at pengene kommer (svært) kjapt inn på konto hos de aller fleste bankene. Om du vet at du skal reise på ferie sporenstreks og har sett på reisebudsjettet ditt at det mangler noen tusenlapper for å sikre deg at du har nok penger, så vil du kunne søke om forbrukslån – og kun timer eller et par dager senere se at beløpet på kontoen din har vokst.

Et forbrukslån kan du bruke på hva som helst.

Fordel #2: Pengene kommer kjapt inn på konto.

I tillegg finnes det en god del som har et relativt svartmalt syn på alt som heter forbrukslån. Mange mener at det utelukkende er dårlige dealer der ute som følge av høye renter, noe som er beviselig feil. I og med at det finnes såpass mange banker som nå kan tilby forbrukslån, så vil markedet være presset – og bankene jobber selvfølgelig for å få alle kundene til sin bank.

Derfor settes renteprisene ned, og tilbudene blir bedre og bedre.

Fordel #3: Et presset lånemarked gir lavere gebyrer.

Om du er over 18 år, i jobb og har en relativt ren kreditthistorie, så vil det flomme over av forbrukslån du kan ta opp her hjemme i Norge. Store banker som Bank Norwegian er gode alternativer til deg som har muligheten til å velge fritt hvilke banker du selv ønsker å ta opp et slikt lån hos.

At det finnes mange banker i Norge gjør at mulighetene også øker.

Fordel #4: Mange banker – større muligheter.

Siste fordel med forbrukslån kan vel bare summeres opp i at det er lange nedbetalingsperioder hvor ofte store deler av denne perioden kan være gebyrfritt – det vil si at du kun trenger å betale tilbake den summen du har lånt. På veldig mange andre lån (som boliglån og billån) vil det være påløpende rente under hele nedbetalingsperioden, mens det med forbrukslån som regel er ”prestasjonsbasert” rente i form av at om du er flink til å betale tilbake, så vil du også bli belønnet med å utelukkende betale lånesummen.

Men det lønner seg å velge bank med omhu.

Fordel #5: Lange nedbetalingsperioder og prestasjonsbasert rentestyring.

Som regel kan du få til en ganske god avtale med nedbetalingsperioder når det kommer til forbrukslån. Med et kredittkort er det som regel et press på å betale ned hver eneste måned dersom du ikke ønsker gebyrer, men det er noe mer lønnsomt for banken å gi deg et lån – derfor er de også snillere med deg.

Sjekk ut hvilke nedbetalingsplaner du kan få med de forskjellige bankene når du søker om forbrukslån.