Finansiering med forbrukslån eller kredittkort?

Tenker du på at du trenger litt ekstra penger, men sliter med å velge mellom kredittkort og forbrukslån? I så fall har du kommet til rett sted.

Her er de forskjellene det er ved å velge det ene og det andre alternativet.

Kredittkort

Dette er hva du kan få ved å søke ett kredittkort:

– søknad online på få minutter
– du får et fysisk kort i posten
– det blir satt opp en ny konto til deg hos en ny bank
– du er selv nødt til å betale og fylle ut fakturaene dine
– beløpsgrensen er forholdsvis lav (under 15,000 er normalt)

Som du ser vil det være en del begrensninger med tanke på det rent finansielle. Har du et behov for penger som går ut over 15,000 norske kroner, så vil jeg egentlig utelukkende

Hvilken type finansiering du velger avhenger av mulighetene og gjelden din. Foto hentet fra: Partyferie.com

anbefale deg å søke om et forbrukslån.

Men det finnes selvfølgelig også kredittkort med en høyere kredittgrense, men disse har ofte svært høy rente og det krever høy kredittverdighet hos banken for å få utstedt et slikt kredittkort.

Såkalte ”gullkort” eller ”platinumkort” strekker seg lengre enn vanlige kredittkort.

Forbrukslån

– søknaden blir gjort på få minutter online
– det blir satt penger inn på din konto på få timer eller dager
– beløpsgrense på rundt 250,000 norske kroner
– noe høyere gebyrer og renter enn ved et kredittkort

Man kan også her se fordelene og ulempene med å ta et forbrukslån til finansiering kontra å bruke et kredittkort. Har man et behov for å låne veldig mye penger, så er man rett og slett nødt til å ta opp et forbrukslån.

Men jeg vil bare si at dersom du har tenkt til å kjøpe deg motorisert kjøretøy for de pengene du låner, så vil et billån eller MC-lån være et mye bedre alternativ for deg.

Alt i alt er det egentlig bare beløpsgrense samt gebyrer og avgifter du skal bry deg om når du vurderer om du skal søke et forbrukslån eller et kredittkort. Det kan også sies at et lån vil ha mye lengre nedbetalingsperiode enn en kredittkortgjeld, rett og slett på grunn av at et lån går over en (mye) lengre periode enn en måned.

Kredittkortbetalinger er som regel måned-til-måned-basert, men du kan fort vente tre måneder med å betale uten å måtte ha ekstra gebyrer. Dette varierer selvfølgelig fra kredittkort til kredittkort.