Forskjellige kredittkort og fordelene

Det finnes en rekke kredittkorttyper hvor hver av dem naturligvis hevder å tilby deg den best mulige avtalen. Det å finne programmene og insentivene som fungerer best for deg er nøkkelen til å opprettholde en god kredittkorthistorie.

Hver type kredittkort tilbyr ulike fordeler. Noen er rettet mot den enkelte forbruker, mens andre er satt opp til å fungere godt for små bedrifter.

For å finne ut hvilken type kort som passer best til dine behov bør du se på og la oss vurdere noen av alternativene.

Bedriftskort for små bedrifter

Et slikt kredittkort tilbyr bedriftseieren en mulighet til å holde virksomhetens og personlige utgifter adskilt. Kortet kan tilby spesielle bedrifts- og lagringsmuligheter som går utover hva den enkelte korteier har. Siden økonomisk ledelse er avgjørende for å at en bedrift lykkes, kan dette kortet gi en kostnadsledelsestjeneste som bidrar til å spore utgående penger.

I Norge er det vel en ganske allmenn regel om at bedriftskort ikke vil ha egne logoer på seg.

Kredittkort for studenter

Mange banker vil utstede studentkort med lavere kredittgrenser og færre insentiver for å hjelpe nye kortbrukere å holde sine utgifter i sjakk. Vær imidlertid oppmerksom på at mange studenter nå oppgraderer kredittgrensene for å ha muligheten til å bruke mer penger på hverdagslige ting da flere og flere ser at stipendet fra Lånekassen ikke holder.

Veldig mange banker i Norge har egne skreddersydde muligheter for deg som student, men om du skal spare virkelig mye penger på gode tilbud (bensinkort og liknende), så vil jeg anbefale deg å velge bort studentkort og heller søke etter noen av de store kredittkortene.

Debetkort

Forhåndsbetalte debetkort er en type kredittkort som har vokst betydelig de siste årene. Selv om det fungerer som en tradisjonell kredittkort når du gjør et kjøp slutter likheten der. Med et debetkort er det slik at du selv er nødt til å sette inn penger på kontoen din før du kan bruke det. Beløpet du setter bestemmer kredittgrensen på kortet.

Dette er en fin måte å få fordelene av et kredittkort på uten mulighet for å bruke mer penger enn du har råd til.

Kredittkort for deg med betalingsanmerkninger

Selv med dårlig kreditthistorikk er det mulig å skaffe seg et kredittkort. Disse kortene kommer med noen begrensninger som ikke vanligvis finnes på andre typer kort. Kredittgrensen vil være lavere og kortet vil etter all sannsynlig ha høyere rente.

Noen banker vil også kreve at du setter noe i sikkerhet når du tar opp kredittkort av denne typen, noe som kan være en risikosport dersom du ikke er særlig flink til eller glad i å betale regningene dine i tide. Et generelt tips vil være å kun søke om kredittkort dersom du er sikker på at du klarer å betale ned kredittgrensen din i tide.

Har du satt noe i sikkerhet når du har søkt kredittkort, så må du regne med at det du har satt i sikkerhet (om det så måtte være bil, hus eller TV) er nødt til å forsvinne hvis du ikke klarer å betale regningene dine.

Nå skal det sies at slike kredittkort tillater deg å ha en mye høyere kredittgrense – opptil 250,000 norske kroner har jeg sett slike kort ha.

Som regel er det snakk om tre måneder rentefri betalingsperiode.

Cashback kredittkort

Mange kort vil nå tilby deg cash-back insentiver for bruk av kortene sine. Avhengig av hvor mye saldoen er, og hvor ofte du bruker kortet, kan du tjene en god del penger tilbake ved kjøp i spesielle forretninger med spesielle kort. Noen selskaper tilbyr 1-5 % av balansen mens andre, som Norwegian kredittkort, vil tilby deg penger av kjøp gjort av deres tjenester (flyreiser, hotellopphold med mer).

Om du reiser mye med enten SAS eller Norwegian, så tror jeg valget sier seg ganske lett selv hvilket cashback kredittkort du bør velge.

I Norge er i hvert fall disse korttypene de mest brukte. Drar du til USA vil du merke at mulighetene for forskjellige kredittkort er helt ekstreme, og svært mange av dem involverer folk som er i bunnløs gjeld og som bankene prøver å tyne penger ut av. Heldigvis har markedsføringslovene rundt økonomiske tjenester i Norge blitt satt ganske stramt i tøylene de seneste årene slik at gjeldsslaver får mulighet til å komme seg ut av uføre og inn på diverse økonomiske tjenester som vil være fordelaktig for dem.