Aksjer: Hvordan starte opp med aksjer?

Du har helt sikkert sett filmen ”Wall Street” og ”Wall Street 2” hvor Gordon Gekko er på jakt etter gode aksjer for å høyne formuen sin. Mer beskrivende film rundt finansmiljøet finnes vel knapt, og aksjer er en stor del av veien til rikdom for folk som ønsker å begynne å tjene penger i finansverden.

Her har vi listet opp en guide for hvordan du kan starte med aksjer.

Steg 1: Skaff deg en trade-account.

Du trenger et sted å starte å trade aksjer. Jeg vet at de aller fleste store norske banker (DNB nor og Skandiabanken for eksempel) gir muligheter til kundene sine ved å trade aksjer rett fra kontoen sin.

Dette vil være en god mulighet for deg som er helt fersk i gamet. Hvis ikke kan du se etter annonser som tilbyr aksjetrading. Det er en god start for nybegynnere.

Steg 2: Sett deg inn i hvordan du trader.

Ganske simple fakta som at aksjemarkedet bare er oppe fra mandag til fredag og hvordan du kjøper og selger aksjer er du nødt til å sette deg inn i. Dette er veldig lett, men du kan lete litt rundt på aksjetrade-portalen din og se hva slags funksjoner du kan få til. Knot litt rundt og les gjerne noen guider.

Steg 3: Finn ut hva slags trader du er.

Er du en trader som kjøper og selger aksjer samme dag (daytrader) eller er du blant dem som innehar en smule mer tålmodighet?

Dette er viktig å tenke ut. Om du skal kjøpe og selge aksjer samme dagen, så krever det ekstremt med is i magen og gode kunnskaper for å tjene gode penger på det. Som regel er daytrading kombinert med store summer, så du bør ha godt med kapital i ryggen for å hoppe på den bølgen.

Steg 4: Søk informasjon om bedriftene.

Skal du leke deg med aksjer, så må du være god til å spå hvilke bedrifter som kommer til å gjøre det godt i fremtiden. Om du for eksempel jobber i spillbransjen, så vil du nok ha en indikasjon på hvor godt Funcom kommer til å gjøre det i fremtiden. Men du har kanskje ikke sånn ekstrem kontroll på hvor godt REC gjør det i solcellebransjen?

Hold deg til de markedene du har kontroll på, og ikke invester i firmaer du ikke aner noen ting om. Det er den sikre død for kapitalen din i hvert fall.