Hvorfor ikke lese om aksjer på nett?

Jeg har vært en ganske ivrig tilhenger av å høre på folk som kan sakene sine godt, og dette gjelder selvfølgelig også aksjetrading. Når du begynner å interessere deg for å tjene penger på aksjer, så er det naturlig at du søker så god informasjon som overhodet mulig. Veldig mange bruker Google som verktøy til å finne god informasjon om tips rundt aksjeklient (altså bank eller nettside man trader fra) samt hvilke selskaper man bør investere i.

Dette er ikke alltid en like gode idè.

Objektivitet vs subjektivtet (kapitalisme)

Det høres kanskje rart ut for deg som ikke er godt inne i «internettblogging-pengestrømmen», men folk tjener hundretusener av kroner på å veilede deg til sider hvor de får provisjon av å sende deg til.

La oss si at nettsiden du leser på har en avtale med DNB Nor (eksempel tatt ut av luften) om en provisjonsbasert løsning basert på antall registreringer de får til gjennom nettsiden. Da er det klart at mannen bak nettsiden vil sende deg til DNB Nor uten å tenke på at det finnes XX andre tilbydere som gir deg samme produkt (om enn ikke et bedre produkt..).

Du ser problematikken her?

Hvor skal man søke informasjon?

Spørsmålet blir jo da; hvilke sider er trygge å stole på – og hvilke sider gir et feil inntrykk av bransjen? Vel, jeg skal ikke påberope meg noen ekspertise rundt kommersielle nettsider, men på generell basis kan man vel si at jo mer reklame en nettside har, desto større sjanse er det for at de ønsker å kapre deg som kunde til et eller annet uten å ha et snev av objektivitet.

Jeg husker selv da jeg begynte med aksjer. En ung gutt på 19 år som skulle ut og bli rik på noe som var helt gresk. Selvfølgelig brukte jeg Google til å søke meg frem til det som viste seg å være en ganske alminnelig bank, og har siden brukt denne. Nå skal det sies at jeg ikke var like uheldig som kompisen min – han endte opp med gebyrer på hver eneste transaksjon samt problemer med å få ut pengene han hadde opparbeidet seg på aksjesalg…

Da begynner man å snakke dårlig business.

Kilder til god info

Men dette svarte egentlig ikke på forrige undertittel på hvor man bør søke informasjon. Selv er jeg såpass heldig som økonomistudent at jeg har et greit kontaktnettverk av folk med cirka de samme interessene som meg selv. Så innad i «økonomimiljøet» er det vanlig at man deler tips og triks om hvordan man kjøper aksjer når det er lønnsomt og selger dem til riktig tid…

Har du ikke tilgang på et slikt kontaktnettverk, så er det en hel masse andre personer med god kontroll på aksjemarkedet. Garantert kjenner du noen som driver med aksjer, og det gjør heller ingenting å lese magasiner som blir gitt ut på 7/11 og liknende som omhandler temaet…

Skal du bli en virkelig god aksjetrader med store porteføljer og høye verdier, så er du nødt til å sette deg inn i basicen først – for deretter å gripe om det som er mer spennende og omfattende; nemlig hvor verdiene ligger i de forskjellige firmaene.