Nybegynnerguide: Hvordan begynne med aksjer

Du har helt sikkert sett filmen ”Wall Street” og ”Wall Street 2” hvor Gordon Gekko er på jakt etter gode aksjer for å høyne formuen sin. Mer beskrivende film rundt finansmiljøet finnes vel knapt, og aksjer er en stor del av veien til rikdom for folk som ønsker å begynne å tjene penger i finansverden.

Her har vi listet opp en guide for hvordan du kan starte med aksjer.

Steg 1: Skaff deg en trade-account.

Du trenger et sted å starte å trade aksjer. Jeg vet at de aller fleste store norske banker (DNB nor og Skandiabanken for eksempel) gir muligheter til kundene sine ved å trade aksjer rett fra kontoen sin.

Dette vil være en god mulighet for deg som er helt fersk i gamet. Hvis ikke kan du se etter annonser som tilbyr aksjetrading. Det er en god start for nybegynnere.

Steg 2: Sett deg inn i hvordan du trader.

Ganske simple fakta som at aksjemarkedet bare er oppe fra mandag til fredag og hvordan du kjøper og selger aksjer er du nødt til å sette deg inn i. Dette er veldig lett, men du kan lete litt rundt på aksjetrade-portalen din og se etter hvilke funksjoner som finnes.

Søk etter informasjon.

Steg 3: Sett av et visst beløp du skal bruke.

Ikke sats mer på aksjer enn du har råd til å tape – det er hovedregel nummer èn. Sett av en viss sum du skal bruke, og hold deg til denne summen.

Mange setter også av et visst beløp hver måned som de bruker til aksjekjøp, noe som kan være en fin ordning så lenge du er ”tro mot systemet”.

Steg 4: Les deg opp på de forskjellige firmaene.

Mitt første nybegynnertips er å ta for seg de aller største firmaene og se hvilke du har tro på og hvilke du ikke har så veldig tro på. Det er også et forum som kalles Hegnar Forum hvor man kan hente aksjetips. Men du skal vite at disse tipsene selvfølgelig ikke er veldig troverdige i og med at de blir skrevet av tilfeldige på internett.

Lykke til med å begynne med aksjer!