BI-studenter og strykprosent

Ja, da var nyheten ute.

Blant alle landets høyskoler var det altså BI som stakk av med prisen «vi som har de studentene med lavest ambisjoner». Som mange nok har lest på bloggen tidligere har undertegnede et år på skolebenken på Handelshøyskolen BI, noe jeg angrer bittert på. Et mer bortkastet år har jeg faktisk vanskelig for å forestille meg.

Uansett; dette handler om at BI-studenter er de studentene med høyest strykprosent.

Det er egentlig greit nok i seg selv. Jeg møtte svært få personer på Handelshøyskolen BI som var såpass ambisiøse som man bør være for å gjøre stor suksess i det private næringslivet. Og det at de da stryker på eksamener som den jevne norske 14-åring ville bestått overrasker meg egentlig ikke.

Men det er fortsatt en ting som overrasker meg.

En representant fra Handelshøyskolen BI uttalte noe liknende dette da tallene ble presentert:

«Grunnen til at vi har en såpass høy strykprosent er at vi har utfordrende eksamener i matematikk, statistikk og bedriftsøkonomi.»

Jeg kan ikke annet enn å le.

Sammenlagt brukte jeg vel 10 timer på å lese til disse eksamenene – til sammen. Og sto igjen med karakteren A i samtlige av dem.

Hadde man hatt det minste adgangskrav for å komme inn på Handelshøyskolen BI, så ville nok strykprosenten nærmet seg 0. At det er vanskelige fag er i hvert fall sånn cirka det mest elendige argumentet jeg har hørt noen gang for å prøve å forsvare en høy strykrprosent på det som i følge tester er Europas dårligste handelshøyskole.