Kredittkort for studenter

Det at Norge får flere og flere studenter vil regulere en del markeder som retter seg mot denne type mennesker. Bankene ser på forskjellige måter å skaffe seg kunder på, og en av dem er naturligvis å kunne tilby gunstige økonomiske muligheter for å få studentene til å velge nettopp sin bank.

Kredittkort er ett hett produkt i de aller fleste banker, og med studentmassenes inntog i finansverden vil det nå om dagen bli skreddersydd en del gode tilbud for mennesker på universiteter og høyskoler rundt om i landet.

Hva skal man tenke på når man søker om kredittkort som student?

For det første skal du vite at du bør være en reflektert og økonomisk smart person om du i det hele tatt vurderer å søke om kredittkort. Det finnes hundrevis (for ikke å snakke om tusenvis) av tilfeller hvor studenter har pådratt seg betalingsanmerkninger og dårlig forhold til banken sin i løpet av studietiden, noe som har hemmet deres mulighet til å få lån til bil og bolig senere.

Denne fellen skal man ikke gå i.

Bruk kredittkortet for å bedre økonomien

I tillegg er det viktig at du som student bruker kredittkortet som et middel til å oppnå økonomiske fordeler – og IKKE som et middel til å ha 15,000 kroner mer i kreditt som du kan bruke på brus, godteri og fyll i helgene. Nå er det en haugevis med kampanjer som kjøres på diverse kredittkort som man skal og bør ta i bruk som student. Et knippe fordeler vil for eksempel være:

– Billige flyreiser
– Billig shopping på internett
– Tilbud på alt fra sko til treningssenter
– Billig bensin
– Cashback på en del gode produkter hos utvalgte butikker

Dette er alle punkter hvor du kan spare penger på å bruke kredittkortet ditt. Og et svært hett tips vil være; aldri søk om et kredittkort med årsgebyr. Om du betaler 250-750 kroner i året for å ha et kredittkort, så er du nok nødt til å bruke kortet en god del til utvalgte tjenester for at det skal lønne seg.

Nå skal det sies at det nærmest utelukkende er disse ”Manchester United kredittkort” og ”Liverpool FC kredittkort” som tør å ta betalt for en slik tjeneste, så om du holder deg unna disse, så skal du være rimelig safe.