Mobiltelefoni: Måten man IKKE skal gjøre det på

Jeg har en personlig historie om økonomi, mobiltelefoni og Telenor som jeg nesten er nødt tli å ta med dere. Dette er på ingen måte kritikk av Telenor (til tross for at de er et utrolig dyrt mobiltelefoniselskap), men en lekse lært til meg selv på hvordan jeg IKKE sparer penger ved å bruke feil mobiltelefoniselskap.

Uansett; jeg hadde kjæreste for vel tre år siden. Som følge av at vi brukte mobilen ganske hyppig sammen, så endte vi opp med å kjøpe en av Telenors pakker hvor vi kunne sende SMS og ringe til hverandre – helt gratis.

Så hun fikk meg til å bestille et slikt abonnement fra Telenor. To måneder senere var det slutt.

Studere i utlandet og oppsigelse

I og med at jeg skulle til utlandet og studere, så gadd jeg ikke verken endre abonnement eller bry meg nevneverdig om alle fakturaene fra Conta faktura som kom med jevne mellomrom. Jeg betalte altså på et abonnement jeg aldri brukte i litt over ett år. Og ikke nok med det, men siste fakturaen ble også sendt til inkasso som følge av at jeg ikke betalte den i tide.

Dette kan vel bare oppsummeres med ett ord; sløvhet.

Nå har jeg satt meg ned og sett på hvor mye penger jeg kunne spart dersom jeg bare sa opp mobilabonnementet med en eneste gang jeg flyttet til utlandet. La sammen alle fakturaene i nettbanken og så at jeg har betalt 10 fakturaer sammenlagt. Noen på høyere beløp enn andre (ikke skjønt hvorfor dette er tilfelle, men…).

Sammenlagt kom alt på 2780,- norske kroner. Rett ut. Helt unødvendig.

Så dette er et ikke bare en moralsk post til de som skal studere i utlandet og lurer på om det vil lønne seg å si opp mobilabonnementet eller ikke, men egentlig også en post til de som lurer på hvor mye penger man kan spare på å endre mobilabonnement.

Hvilket abonnement bruker jeg nå?

Her i Danmark bruker jeg noe som heter Onfone som jeg er svært fornøyd med. Hjemme (når jeg er hjemme i ferier og liknende) har jeg gått over til Talkmore.no da jeg er svært fornøyd med deres billigste pakker. Uansett; her trenger jeg ikke å betale regninger dersom jeg ikke bruker abonnementet.