MVA og avgifter på pakker fra utlandet

Det er kommet inn et spørsmål angående pakker fra utlandet bestilt på internett, og hvor mye avgifter og MVA man må ut med i forhold til dette. Veldig mange nordmenn kjøper blindt pakker fra både Kina, England og USA uten å tenke over de økonomiske konsekvensene som ligger og lurer når man skal få hentet pakken på postkontoret.

Spørsmål:

Sukk, Var 100% Sikker på at jeg skrev utlandet da jeg bestilte pakken, men dere tar vel uansett poenget mitt.

Hva er grensen for at man er nødt til å betale MVA og avgifter når man kjøper pakker fra

Pakker fra utlandet tolles hardt fra myndighetenes side.

utlandet?

Bestilte et iPhone-cover til verdi av 200 kr og måtte ut med 80-150kr i avgift og 100kr eller noe i frakt.

Har tenkt å bestille ting IGJEN På nettet og ønsker selvfølgelig at jeg på forhånd vet om jeg er nødt til å betale like mye i avgifter som det pakken min koster i den utenlandske nettbutikken.

Er det noen måte å kalkulere dette på? Kan jeg skaffe meg en pakke fra utlandet uten at jeg er nødt til å betale 150 kroner ekstra bare for å få den fraktet hjem til Norge?

Svar:

Alle pakker fra Kina merkes, i 99% av tilfellene i hvert fall, som gave. Dette gjør at tollvesenet ikke tror på dette i det hele tatt. Tviler på de stoler på gave-merkingen fra andre land heller om det kommer fra et firma. Vil tro du har større sjanse på å lykkes om du får firmaet til å merke varen med en verdi som kommer under 200 kroner. Husk å sjekke valutakalkulatoren på toll.no.

Når det kommer til å lure seg unna myndighetene ved å forfalske pakningene og liknende, så støtter vi ikke dette i det hele tatt. Tollen har en ganske god kalkulator som også gir deg tydelige indikasjoner på hvor mye du kommer til å betale i frakt og toll.

Det høres kanskje litt kjedelig og uøkonomisk ut – men slik er nok hverdagen for alle nordmenn som bestiller ting på internett.