Slik velger du det beste kredittkortet

Kredittkort er en stor del av vår hverdag. Uansett om vi handler i nettbutikker, i dagligvarehandel eller ute på byen, så trykker nordmenn kredittkortet fast til sitt bryst.

Men når det kommer til å velge kredittkort, så er det ytterst få som vet hva de skal se etter.

Dette er hva du skal sjekke før du bestiller deg et kredittkort:

1. Renter.

Hva finnes av renter?

De aller fleste kredittkort i dag vil ha en rentefri periode med betalingsutsettelse. Det vil si; om du kjøper deg en ferie for 5000 kroner på kredittkortet, men ikke vil kunne betale før etter tre måneder, så pleier det å gå fint. Men etter den tremånedersperioden vil det være en viss prosentsats av de 5000 kronene som blir lagt på din regning.

For å si det slik; om du er en person som ikke sliter med å betale regningene dine i tide, så skal du bare glemme renten på ett kredittkort – de kommer du uansett ikke til å se noe til.

2. Gebyrer.

Enkelte kredittkort opererer med sleipe og skjult gebyrer. Noen tar i det hele tatt penger for

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilket kredittkort man skal skaffe seg.

at du skal skaffe deg kredittkortet, noe som betyr at dette er banker du bør holde deg langt unna.

Ingen skjulte gebyrer og avgifter = ett godt og sikkert kredittkort.

3. Kredittgrense.

Det er ikke alle som trenger en kredittgrense på 100,000 norske kroner – derfor er det også en stor forskjell i hvor mye penger du kan låne på de forskjellige kredittkortene. Som regel er det slik at de med høyere beløpsgrense på kreditten også har høyere rente og enkelte ganger gebyrer. Hold deg unna disse.

Den jevne nordmann som bruker kredittkortet sitt fornuftig trenger ikke mer enn rundt 10,000 norske kroner i kredittgrense.

Trenger du mer enn det av naturlige årsaker, så er du selvfølgelig nødt til å se på andre kort.

4. Banken.

Velg en bank du kan stole på. I Norge er det (dessverre) gått inflasjon i banker av ulik størrelse og med ulik kredittverdighet, noe som resulterer i at du skal være litt forsiktig med hvilke banker du velger å stole på samt hvilke du tør å bli kunde hos.

Kort oppsummert er det disse fire punktene du bør se etter når du skal velge deg kredittkort. I svært mange tilfeller velger folk å ha flere kredittkort som følge av at det finnes forskjellige bonusordninger som passer til forskjellig bruk. Mange velger å kjøpe bensin med ett kredittkort mens de bruker et annet et til å flyreiser – begge deler for å oppnå økonomiske fordeler.