Her er det beste kredittkortet for studenter

Jeg er selv student og vet en god del om hverdagen som studenter går igjen når det kommer til penger. Personlig er jeg utenlandsstudent og får alt stipendet på èn gang, og da kan det være litt vanskelig å systematisere utgifter som mat, drikke og husleie dersom man ikke har styr på ting.

Nå i det siste har jeg begynt å både sette opp et budsjett i tillegg til at jeg har skaffet meg et kredittkort som student.

”Kredittkort som student? Er ikke det bare verdens dårligste idè?”, tenker du kanskje.

Men nei – jeg sparer flere tusen kroner i året på å ha et kredittkort som er skreddersydd mine behov. Det vil si; banken jeg har kredittkortet hos har såpass gode betingelser at det passer min studenttilværelse ypperlig.

Hvilke fordeler gir det meg som student?

Jeg kan liste opp følgende:

– Gratis flyreiser

Bonus hver gang jeg bruker kredittkortet til å kjøpe reiser. I og med at jeg er utenlandsstudent, så sier det seg selv at det blir en del reising hvert eneste år, og da er det greit å få betalt det gjennom disse bonuspoengene jeg opparbeider meg ved å bruke kortet.

– Seks ukers rentefri periode.

Dette betyr at jeg enda ikke har betalt en eneste krone i gebyr for å være sent ute med regningene mine. La meg si det slik; du får ikke lengre rentefri periode enn seks uker på slike kredittkort.

– Gratis etableringsgebyr og 0,- i årsavgift.

Med andre ord; det er gratis å både søke om kortet samt ha det i så mange år du ønsker.

Hvilket kredittkort er det?

Det er kredittkortet fra Bank Norwegian som jeg kan anbefale på det varmeste. Selv har jeg vært ganske opptatt av økonomi (og da kanskje spesielt privat økonomi) og har dermed gått igjennom alle kredittkortene for å se etter hvilket som passer studenter best.