Guide: Sjekk om du har det beste kredittkortet

Det er en del spørsmål du skal stille deg for å bli sikker på at du har fått skaffet deg det beste kredittkortet. Nå har jeg ikke noen konkrete norske tall på det, men jeg anslår at rundt 90 % av alle norske menn og kvinner over 18 år kunne spart utrolig mye penger ved å velge riktig kredittkort fremfor den betalingsmetoden de bruker i dag.

Her er spørsmålene du må stille for å sjekke om du har det beste kredittkortet:

1. Hva ligger renten på?

Om du er litt sent ute med å betale kredittkortregningen din, så ender det med renter. Hva den effektive renten på vil derfor være ganske gunstig å vite. Det vil si; det er ikke akkurat veldig mye penger involvert dersom man ikke bruker titusener hver måned, men det er absolutt penger å hente her.

Hett tips; om du ofte er sent ute med å betale regningene dine (av ulike grunner…), så bør du velge et kredittkort med lavest mulig rente.

2. Har du en lang gebyrfri periode?

Apropos dette med å betale regninger sent; enkelte kort har en rentefri periode. Ofte ligger denne på enten èn måned – det vil si at du med «god samvittighet» ikke trenger å betale

Vit at du kan tjene gode penger på å velge riktig kredittkort.

tilbake summen du har brukt på kredittkortet ditt innenfor denne perioden.

Hett tips; om du ofte er sent ute med å betale regningene, så bør du ikke bare se etter et kredittkort med lav rente, men også et hvor du kan drøye betalingene så lenge som mulig uten at det straffer seg.

3. Hvilke bonuser får du?

Noen kredittkort gir bonuser, og det er disse du skal ha tak i dersom du ønsker å tjene penger på kortet ditt. Eksempler på de mest vanlige bonusene (eller cashbackene) som norske banker gir:

– Rabatt og bonuspoeng på flyreiser
– Rabatt på drivstoff
– Billige klær
– Rabatt på dagligvarer
– Mye mer.

La meg si det slik; om du har et kredittkort som ikke har cashback på noen av de varene du handler mest av, så bør du rett og slett føle deg snytt.

4. Har du høy nok kredittgrense?

Noen folk har rett og slett av ulike grunner et behov for å låne mer penger enn andre, og lån via kredittkort med gebyrfri periode er selvfølgelig helt gratis. Derfor er det viktig å vite hvor mye penger man kan stå i fare for å måtte låne i ulike situasjoner.

I Norge er det vanlig at de mest brukte kredittkortene har en kredittgrense på rundt 100,000,- norske kroner – og spørsmålet er vel: trenger du egentlig mer..?

5. Sjekk hvilke kredittkort som er tilgjengelig.

Vi har listet opp alle norske kredittkort som vi føler er verdt å ta en kikk på i en og samme tabell slik at du som forbruker skal få en grei oversikt over hva som finnes der ute. Oversikten kan du finne her.