Kredittkort + betalingsanmerkninger = sant

Uansett om du har betalingsanmerkninger eller ikke vil et sikret kredittkort være et godt verktøy til å bygge en god kreditthistorie. Grunnen til dette er ganske simpel; om du gjennom en lengre periode klarer å vise banken at du kan håndtere kredittkort på en fornuftig måte, så vil du på sikt skaffe et godt forhold til dem – og du viser også at du er til å stole på.

Man bør involvere seg så mye man kan økonomisk dersom man ønsker et godt forhold til banken.

Hvem bør vurdere et kredittkort?

1. Folk som ikke ønsker å ha noen betalingsanmerkninger.

2. Folk med en skadet kreditthistorie som allerede sliter med betalingsanmerkninger.

Hva er fordelene med et kredittkort opp mot dårlig kreditthistorie?

Etabler god kreditt ved hjelp av kortet. Hvis du aldri har hatt et kredittkort vil et godt første skritt i å etablere gode kreditt være å søke om et kredittkort hos en av de store bankene i Norge – en bank som du garantert vil ønske å være kunde hos i fremtiden.

En kjent norsk sjefsøkonom har uttalt følgende om forhold til banken kombinert med det å ha kredittkort; ”den aller viktigste nøkkelen for å bli tatt godt i mot hos banken er å bruke så mange av deres tjenester så hyppig som overhodet mulig!”.

Dette betyr at dersom du har et kredittkort hos Bank Norwegian og ønsker å skaffe et godt forhold til dem, så er du nødt til å bruke kredittkortet deres på en så god måte som overhodet mulig.

Med det vil du utvikle et godt forhold til banken som du kan bruke i flere sammenhenger ved senere søknad om lån samt ytterligere service.

Ikke overskrid kredittgrensen!

Forhåndsinnstilt kredittgrense skal ikke overskrides. Hvis dårlige forbruksvaner var en del av årsaken til at du har pådratt deg betalingsanmerkninger eller et dårlig forhold til banken, så ville jeg vært ganske forsiktig med å be om så alt for mye.

Du kan altså bruke kredittkortet til å bli kvitt betalingsanmerkninger. Unngå for all del nye inkassosaker da dette vil sette deg tilbake til status quo. Søk om kredittkort hos en ny bank i dag og bestem deg for å oppføre deg ordentlig hva angår betalinger og overskridelse av kredittgrensen(e), så skal nok alt gå smertefritt økonomisk.