Studere økonomi – hvor og hvordan?

Økonomi og administrasjon er en av de mest vanlige studieretningene for unge voksne å velge nå om dagen. Flere tusen norske studenter starter på Handelshøyskolen BI, NHH, UiA og andre høyskoler for å skaffe seg en siviløkonomtittel etter fem år.

Men hva er det du trenger å tenke på når du skal studere økonomi?

Som økonomistudent på tredje året har jeg noen gode tips og øvrig informasjon.

Hvilke kvalifikasjoner trenger man for å studere økonomi?

I Norge er det vel bare S1+S2-matte som trengs. Det at man kan ta noen regnskap- og økonomistyringsfag på videregående er jo helt klart en fordel å snuse litt på, men ingen nødvendighet.

Du vil lære alt på studiet.

Hvilke skoler bør man studere på?

NHH (Norges Handelshøyskole) er det aller beste. For å komme inn her må man derimot ha rundt 55 poeng (noe som betyr 5,5 i snitt før realfagspoeng). Om du har realfagspoeng i tillegg, så trenger du ikke like godt snitt – men stadig samme poengsum.

Andre gode skoler i Norden:

– UiA (Universitetet i Agder tilbyr både bachelor- og mastergrad)
– Stockholm Business School (koster dog veldig mye i året)
– Copenhagen Business School (gratis, en av de bedre i Norden)
– Aarhus School of Business (likt rangert med NHH og er en av Nordens beste handelshøyskoler)

Dette er vel de skolene det er verdt å nevne i nordisk sammenheng.

Hvilke skoler bør man ikke studere økonomi på?

Handelshøyskolen BI er vel det eneste jeg på ingen måte kan anbefale. Dårlig pensum (ungdomsskolenivå), svakere jobbmuligheter i etterkant og en helt hinsides pris på utdanningen er ikke akkurat å anbefale.

Bør man studere 3 eller 5 år økonomi?

Jeg vil absolutt anbefale å studere fem år slik at man får tittelen siviløkonom. Tar man tre år så vil man få en bachelorgrad – og om du har gode karakterer, så vil du jo få en relevant jobb som følge av det. Men jeg vil fortsatt si at det er utrolig mange muligheter for deg om du holder ut to år til.

Lurer du på noe om å studere økonomi, så er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, så skal jeg svare så kjapt som overhodet mulig.