Bokanmeldelse: Kinas økonomi

Personlig ønsker jeg å ta mastergraden min i økonomi i Kina. Jeg har derfor begynt å interessere meg for kinesisk kultur og språk – og med det følger også en forståelse for hvordan økonomien i Kina hører sammen med alt det andre. For det er ingen tvil om at Kina er et spennende land for oss som skal gjøre business i fremtiden.

For å skjønne hvordan ting henger sammen i landet gikk jeg til innkjøp av boken «Kinas økonomi».

I boken tar forfatteren egentlig for seg spørsmålet; «Hvordan har det seg at Kina har blitt så

Kinas økonomi. Foto: Ark.no

vellykket økonomisk?». Det er jo ingen tvil om at Kina er det landet med den største økonomiske veksten per dags dato, og at ved omlegging fra industrisamfunn til teknologisk basert samfunn ser det ut til at veksten ikke er slutt med det første…

Boken er god på å trekke ut elementer som Kina har gjort riktig.

Kinas økonomi påvirker den norske økonomien

Man kan også se et litt innovervendt syn på ting i og med at økonomene som skriver boken hele tiden prøver å sette den kinesiske vekstmodellen opp mot den norske – og forteller grundig hva de forskjellige aspektene har å si for norsk økonomi og verdensøkonomien. Om du leser boken, så lærer du ikke bare om kinesisk økonomi, men du får også på en måte en grei oversikt over hvordan hele verdenssamfunnet drar nytte av at «det store rike i Østen» blir en verdensmakt når det kommer til økonomi.

Oversiktelig, punktlig og velskrevet. Det er vel de tre ordene jeg vil trekke frem som beskriver skrivestilen i denne boken.

Jeg skal ærlig innrømme at dersom jeg ikke i forkant hadde interessert meg veldig for Kina og landets økonomi, så ville nok boken vært litt overfladisk og kanskje litt tørr til tider. Men dersom dette er noe du virkelig brenner for og ønsker å vite mer om, så vil jeg anbefale deg å kjøpe den. Du kommer nok neppe til å angre.

Hvor kan jeg kjøpe boken?