Kommer det til å bli vanskeligere å få forbrukslån i Norge+

Det er en del ting som varierer hvor mye penger bankene ønsker å låne ut. Og spesielt forbrukslån er et av disse momentene hvor bankene tjener gode penger, men hvor de tar en viss risiko.

En del personer som tar opp forbrukslån ender jo faktisk med å ikke betale ned hva de har lånt, og da sitter jo banken i en vanskelig situasjon.

Tidene forandrer seg

Bankene i for eksempel Hellas og Spania gir ikke ut lån lengre. Grunnen er ganske enkel; folk bruker ikke penger som følge av at det er minimalt med penger i omløp, og da bruker folk mindre penger. Generelt sett vil det si at banken har en stor risiko med å låne ut penger.

At vi skal oppleve såpass sterke nedgangstider i Norge er utenkelig slik den økonomiske situasjonen ser ut nå. Men under finanskrisen i 2008 så vi at bankene holdt igjen med godkjente forbrukslån.

Så…blir det vanskeligere å ta opp forbrukslån?

Nei, mest sannsynlig ikke. Eurokrisen kommer selvfølgelig til å prege oss i tiden som kommer fremover, men Norge går veldig bra økonomisk for tiden, og bankene ligger med en god buffer på rentepenger og annen kapital.

Det er derfor ingen fare for deg som ønsker å ta opp lån foreløpig.

Lån med sikkerhet

Det skal sies at det nok kommer til å bli gitt ut denne type finansiering selv om dårlige tider kommer, men det kommer til å være et krav om at du setter noe i sikkerhet. Har du eiendeler i form av bil, bolig eller MC vil det fortsatt være lett å skaffe seg forbrukslån. Om du har 200,000,- norske kroner i inntekt uten noen form for fast kapital i materialle ting, så vil du ha større problemer med det.