Hvem kan søke forbrukslån?

Det er nemlig ikke slik at lån er for alle. Man skal rett og slett ha noen krav oppfylt for at man skal bli vurdert i søknaden til de forskjellige bankene. Her er en liste over de kravene som setter i så og si samtlige norske banker:

– Over 18 år.

Det er naturlig at man er nødt til å være myndig. Om bankene gir ut forbrukslån til folk under 18 år, så har de ikke krav på å få tilbake pengene igjen. Og da er man så og si «like langt» som det man var fra før av.

– Ingen betalingsanmerkninger.

Det er ingen som gir ut forbrukslån til folk som ikke har klart å betale for seg tidligere. Sånn er det bare. Om man har noen utestående lån, så gjør dette ingenting. Men om det har gått så langt at du har skaffet deg betalingsanmerkning eller gått personlig konkurs, så er du på dypt vann.

– Ikke forbrukslån i samme bank fra før av.

Du kan fint ha forbrukslån i andre banker, men ikke akkurat i den banken du skal søke lån hos akkurat nå. Sånne ting er det viktig å forholde seg til. Husk at du aldri skal søke to lån i samme bank på samme tid. Det kan gå ut over forholdet ditt til banken, og du kan risikere at alle dine konti blir sperret.

Dette er nok de tre punktene du bør følge når du spør deg «kan jeg egentlig få forbrukslån?». Svaret er jo ganske enkelt; ja, det kan du – hvis du oppfyller kravene naturligvis. Det er ikke så vanskelig å fylle ut en lånesøknad på internett på et par minutter og komme i gang sporenstreks.