Søk på flere forbrukslån på èn gang

Det er slik med både forbrukslån og kredittkort at man bør søke på flere for å få de beste betingelsene. Noen ting skal sies om forbrukslån:

1. Det er som regel lik rente de aller fleste steder dersom man søker i Norge.

Nå har finansmarkedet vært såpass lenge på banen at det har blitt en tradisjon for bankene å kopiere hverandre på de mest grunnleggende betingelsene i låneavtalene. Det er ikke noe vits i å finne opp hjulet på nytt, tenker bankene – og setter den effektive renten mest mulig lik hverandre.

2. Få lånet kjappere.

Det har seg slik at dersom du søker på flere forbrukslån samtidig, så kan du takke nei til de du ikke ønsker og heller ta det første og beste. Med andre ord vil du ha en veldig stor sjanse for å få penger veldig kjapt på minst ett av lånene.

Noen banker bruker kun et par dager på å svare på om forbrukslånet blir innvilget eller ikke.

3. Du får registrert navnet ditt hos flere banker.

Mange undervurderer dette punktet. Men det å vise ansikt og registrere seg for et forbrukslån er faktisk også viktig med tanke på at du viser interesse for banken, og de vil ha deg lagret som en som enten fikk innvilget lån eller en som fikk søknaden sin avslått.

Jeg vil også si som et siste punkt at dersom du er helt 100 % sikker på at du ikke er økonomisk egnet til å ta opp et forbrukslån, så er det egentlig ikke noe vits i det hele tatt å søke. Da vil du bare ende opp med en hel masse banker som har krysset deg av på den røde listen, noe som ikke er gunstig med tanke på eventuelle søknader i fremtiden.