Vanskelig å ta opp forbrukslån?

Spørsmål:

Hei, jeg har i en lengre periode søkt litt rundt på nettet angående dette med forbrukslån. Noen skriver på fora at det er svært vanskelig å få, mens andre igjen sier at de bare søkte om lån til banken også var pengene inne på konto kun et par dager etter søknaden – vet du hvilken versjon jeg bør støtte meg til?

Og er det vanskelig å søke om forbrukslån?

Svar:

Hei,

for å svare på det første spørsmålet, så er det naturligvis litt varierende. Enkelte sjeler har tidligere kanskje vært litt sene med diverse betalinger og pådratt seg såkalte betalingsanmerkninger – og dette er mennesker som vil slite med å få forbrukslån. Grunnen er enkel; banken(e) ønsker ikke å låne ut penger til folk som ikke klarer å betale det tilbake.

For folk over 18 år i full jobb skal det ikke være noe problem å skaffe seg forbrukslån for å ”spe på” inntekten til.

Når det kommer til selve søknadsprosessen, så skal du ikke være så veldig bekymret. Du skal huske på at alle bankene ønsker at nettopp du skal bli kunde hos dem, og da er det opp til dem å legge til rette for at kunden skal ha en enkel og simplifisert søknadsprosess.

Noen enkle steg ved å fylle ut selvforklarende informasjon vil være alt du trenger å tenke på når du skal søke om forbrukslån. Så nei, det er ikke vanskelig å få forbrukslån.