Hvordan finansiere en øyeoperasjon

Veldig mange nordmenn bruker kontaktlinser og briller. Det å få en svak synshemmelse har blitt mer og mer vanlig blant folk i den vestlige verden, og forskerne klør seg litt i hodet over grunnene – men det antas at mye kommer an på hva slags arbeid man har og hva man utsetter øynene for i hverdagen.

Men veldig mange nordmenn har også funnet ut at det å ta en øyeoperasjon vil være en smart måte å kvitte seg med problemet på. Tar man en slik laseroperasjon med LASIK-metoden vil man med 99 % sannsynlighet bli kvitt problemet for alltid.

Det skal være mulig å skaffe finansiering til øyeoperasjon i Norge.

Problemet er bare èn ting; en øyeoperasjon er svært dyrt. Spesielt i Norge.

Hvor mye koster en øyeoperasjon?

Dette er ganske forskjellig ut i fra hvor du tar operasjonen, men i Norge koster det rundt 25,000-30,000 per øye inkludert etterbehandling. Drar man til Øst-Europa vil man nok få laseroperasjonen til cirka halv pris i forhold til Norge.

Har man «baller nok» til å dra til Thailand for å ta et slikt kirurgisk inngrep (noe som egentlig ikke anbefales med tanke på flere helsemessige ting), så vil du nok få et inngrep på hvert øye til rundt 5000 norske kroner.

Så. Hvordan kan man finansiere en øyeoperasjon?

Det finnes tre alternativer: privat lån, forbrukslån og kredittkort.

Privat lån

Et slikt lån er et lån av dine foreldre eller noen andre du kjenner. Om du enda er ung, så vil nok foreldrene kunne stille opp med lommeboken sin dersom man kommer fra middelklassen eller over dette.

I veldig mange slike tilfeller unngår man også renter – som mest sannsynlig vil påløpe dersom man søker om kredittkort eller forbrukslån for å finansiere øyeoperasjonen.

Forbrukslån

Dette er et lån som ikke betinger av grunn til å finansiere noe fra bankens side. Banken dytter penger inn på kontoen din og sier i praksis: «Bruk dem på akkurat hva du vil, men vær påpasselig med å betal de tilbake!».

Med andre ord er det perfekt for å ta en øyeoperasjon da ingen spør hva du skal bruke de på. Og for å være ærlig; det er vel «litt» bedre å ta opp et forbrukslån for å finansiere noe som faktisk er nyttig i forhold til å finansiere en ferie med fyll og slosskamper på Ayia Napa.

Kredittkort

Man kan også bruke et kredittkort til å finansiere en øyeoperasjon. Da tar man opp et kredittkort med høy nok kredittgrense til at man kan få betalt hva en øyeoperasjon koster, og så går man ut fra at man får det innvilget.

Om du søker på flere kort samtidig, så kan jeg nok nærmest garantere deg at du vil få godkjent minst ett av dem – gitt at du er 18 år selvfølgelig.