Fotballtur til England

Det er mange nordmenn som holder med engelske lag av ulik grunn. Mye av grunnen til at engelsk fotball har blitt såpass populært som det har blitt i Norge må vi nok skylde NRK for som viste tippekampen hver eneste lørdag klokken 4.

Lag som Leeds, Manchester United og Newcastle har biltt hyllet i en årrekke fra folk rundt om i landet, og det har blitt vanlig for nordmenn å dra over til England for å få med seg kampene.

Hva kan en fotballtur til England koste?

Det er et regnestykke du er nødt til å se litt nærmere på når du har bestemt deg for hvilket lag du ønsker å se. Leeds, som spiller i nest øverste divisjon og har tilholdssted i en mye mindre by enn for eksempel Chelsea (London), vil ha en mye lavere kostnad med tanke på både flybilletter, hotellopphold og kampbillett.

For det er disse tingene som kommer til å koste noe på en fotballtur til England:

– Flybillett
– Kampbillett
– Hotellopphold
– Mat og drikke

Da jeg selv var over på en Newcastle-kamp for å få med meg Newcastle-Tottenham brukte jeg vel totalt rundt 5000,- NOK på en hel langweekend. Men det skal sies at jeg bodde på et av Newcastles fineste hoteller, spiste god mat og drikke samt at jeg bare betalte for min egen tur. Om man skal betale for en hel familie, så vil man selvfølgelig være nødt til å måtte ut med rundt 25,000 kroner.

Hvordan kan man finansiere fotballturen?

Det går an å både søke om kredittkort og lån for å få finansiert en slik tur. Dog skal det sies at det nok er mest smart å søke ett forbrukslån da det ikke stilles noen spørsmål overhodet til hva pengene skal brukes til. Har man bestemt seg for å ta en reise, så vil også et kredittkort med reiseforsikring være et gunstig valg – så du står fritt til å velge mellom de to alternativene.

Men du skal huske på at pengene en dag skal betales tilbake, så vær påpasselig med å kun bruke den lånesummen du selv ser deg fornøyd med og som du trenger til å kjøpe de billettene og det hotelloppholdet du skal ha.