Tenker du på å ta opp et raskt forbrukslån på nett for å få litt penger her og nå? Så stopp og tenk over hva rentene og gebyrene på forbrukslånet betyr for din økonomi.

Selv billige forbrukslån har renter og gebyrer

  1. Spar penger selv. Det er smartest for deg om du sparer til tingen du vil kjøpe, i stedet for å låne pengene, selv om renter og gebyrer virker billige.
  2. Har du plass i økonomien til å betale lånet? Før du tar opp et forbrukslån, tenk over om det er rom i økonomien din til å håndtere ekstrautgiftene som nedbetalingen og renten på forbrukslånet koster deg hver eneste måned. Sett et budsjett og få god oversikt. 
  3. Vet du hva forbrukslånet koster? Er det virkelig så billig som det ser ut? Finn det billigste forbrukslånet ved å se etter APR. Få også styr på hvor mange måneder du må betale ned på forbrukslånet før du har nedbetalt det hele.
  4. Hva skjer hvis du ikke kan betale avdrag ?Undersøk hvilke ekstra gebyrer som påløper dersom du ikke kan betale avdraget på lånet i tide. Finn ut hvilke betingelser som gjelder for lånet, for eksempel ved endringer i renter og gebyrer.