Tips og triks om forbrukslån

Når du har regninger å betale eller når uventede utgifter dukker opp og lønningen fortsatt er noen dager unna kan et forbrukslån være en fin måte å få tilgang til raske penger på. Du må imidlertid alltid være forsiktig når du søker etter lån. Følg tipsene nedenfor for å gjøre kloke valg angående din kortsiktige økonomi.

Å søke om forbrukslån er en alvorlig sak. Hvis du ikke klarer å gjøre nedbetalingene i tide kan det bli alvorlige konsekvenser for din kredittverdighet og du kan skaffe deg problemer med din vanlige bank. Du må alltid huske at alle pengene du låner ikke er «gratis» penger som tilfeldigvis dukker opp på kontoen din som følge av en feiltransaksjon.

Du låner penger og er nødt til å betale dem tilbake på et eller annet tidspunkt.

Selv om du har dårlig tid til å skaffe pengene, så vil jeg anbefale å sette av noen minutter til å sjekke hvilke banker som gir deg best effektiv rente. Husk at å søke om et forbrukslån på internett vanligvis (eller alltid…) mye raskere enn å få et lån ved å gå fysisk i banken og søke om penger. Du bør fortsatt kunne få pengene du trenger i tide til å møte dine behov.

Bruke et lån for å overlappe et annet

Et annet godt råd er å ikke bruke forbrukslån for å komme seg gjennom hverdagen. Ikke bruk dem til å stadig komme deg fra fra lønnsslipp til lønnsslipp. Hvis din økonomi går helt bananas bør du oppsøke en kredittrådgiver eller en annen ekspert til å håndtere dine økonomiske problemer. Om du «overlapper» det forrige forbrukslånet med et nytt et uten å bruke refinansieringslån kan det i ytterste konsekvens ende med personlig konkurs.

Når lånet søknaden er behandlet og godkjent vil du motta en telefon eller en e-post som bekrefter detaljene i låneavtalen. Det er viktig at du leser gjennom alle de betingelser og vilkår som tilbys før du godtar lånet. Det kan være bestemmelser som gjenspeiler din kreditthistorie og lånehistorikk.

Når du har lest igjennom hele avtalen og sett at det ikke er noen ekstra kostnader du ikke har oversett, så er alt klart til å få pengene inn på konto.

Pass på lånesummen

Ikke lån mer enn du trenger. Noen långivere kan tilby større mengder penger enn du har behov for, men husk at hver krone du låner også må betales tilbake senere – med renter. Du ønsker ikke å ende opp i en verre situasjon enn du allerede er i.

Sjekk vår guide til søk av lån. Her har vi samlet de aller beste og mest seriøse låneaktørene på det norske markedet og vi har gjort alt for at man kan skaffe seg det beste forbrukslånet via denne siden.