Forsikring på forbrukslån

Flere og flere banker har begynt å tilby forbrukslån for å mette markedet. Det er et helt enormt marked i Norge for denne type lån, og både kredittkortbransjen og lånebransjen øker med en god prosentandel hvert eneste år.

Betingelsene for forbrukslån blir også forbedret som følge av den økte konkurransen og det store markedet. Nå har bankene også begynt å tilby forsikring til deg som søker om et slikt lån.

Hva er det forsikringen går ut på?

Dette er en forsikring som gjør at du ikke blir slått personlig konkurs dersom noe galt skal skje med deg. Alle typer forsikring er jo basert på prinsippet om at du skal være trygg på at du alltid har penger og økonomisk støtte i bakhånd dersom noe uventet skulle skje.

Forsikring på forbrukslån er ikke noe unntak.

For hva vil skje om du mister jobben din mens du nedbetaler forbrukslånet? Hva om du får minimert inntekten din eller blir uføretrygdet?

Alle tre alternativene ville stilt deg dårligere økonomisk, noe som ville gjort at du ikke kunne følge den betalingsplanen du hadde forespeilet deg. Om du kjøper forbrukslån med forsikring, så vil du være sikker på at det vil bli lagt til rette for at du kan betale ned lånet kjapt og smertefritt.

Hvem bør forsikre forbrukslånet sitt?

– Folk som har en noe usikker jobb
– Mennesker som ikke helt takler å nedbetale lånene sine i tide

Hvem bør IKKE forsikre forbrukslånet sitt?

– Folk som jobber i statlige yrker og/eller har andre sikre jobber med sikker og stabil inntekt.