Forskjellig forbrukslån – forskjellig formål

Du visste kanskje ikke at man differensierer forbrukslån på mer enn rente og kostnad?

Det er mange som kvier seg mot å ta opp lån fordi de ikke har noen god plan med pengene. Forbrukslån for å dekke over andre lån kalles refinansieringslån og bør ikke forveksles med et vanlig lån som man kan ta opp på internett.

Jeg skal ta en oversikt over hvilke formål man bruker forskjellige forbrukslån til, samt hva man bør/skal se etter når man skal utføre diverse finansieringer.

Formål #1: Kjøp av bil

Skal du kjøpe bil er det klart beste alternativet et billån. Da forhandler man med banken på andre premisser enn man gjør ved et forbrukslån. Men det skal sies at man bør bruke et forbrukslån dersom bilen koster under…ja, la oss si 25,000 norske kroner.

Alt over dette bør finansieres ved hjelp av billån.

Hva skal man se på når man finansierer bilkjøp med et lån?

– Rente.
– Nedbetalingstid (viktigst)
– Sjekke om det er billån tilgjengelig

Formål #2: Reise & shopping

Om du er av typen som ikke klarer å vente på lønnen din før du kjøper reisen din deler du «lidenskap» med flere tusener av nordmenn. Det å låne penger i kortere periode for å kjøpe forbruksvarer har blitt et populært konsept i flere kretser i Norge. Og du må ikke tro at det bare er unge mennesker som driver med dette.

Det du dog skal huske på når du tar opp et slikt lån er jo selvfølgelig at det skal betales tilbake ved en eller annen anledning. Husk på at når moroa er slutt kommer det en hverdag hvor alle forbrukslån skal nedbetales og lønnen blir omgjort til gjeldsnedbetaling. Med mindre du lever over evne selvfølgelig.

Hva bør man se på når man skal ta opp lån til shopping og reise?

– Effektiv rente.

Du bør vite at du ikke betaler mer enn du trenger i rente. Ta det lånet med lavest effektiv rente slik at du får minst mulig kostnader når du en dag skal betale tilbake lånet.

Formål #3: Øvrige formål

Høres kanskje litt diffust ut, men ut over forbruksvarer og bilkjøp er det veldig mye rart folk finansierer med forbrukslån. Jeg vil på generelt grunnlag si at du bør se på «sammenlign forbrukslån»-siden vår for å sjekke ut de forskjellige punktene som vurderer om det er gode lån eller ikke.

Husk å søke det lånet som passer deg best!