Fire grunner til at du trenger et forbrukslån

I økende grad i dagens samfunn blir folk møtt med scenarier der de trenger en hurtig finansieringskilde, og det er en god del banker som tilbyr forbrukslån for å imøtekomme behovet til mange mennesker.

For noen i denne situasjonen er den mest praktiske løsningen et personlig forbrukslån (også kjent som «raske penger»). Spesielt for folk som ikke kan spørre familie eller venner om et (nytt) lån, så kan det være greit å kunne løpe til banken dersom man ønsker å skaffe seg noen penger.

Vi har funnet fire gode grunner til å ta opp forbrukslån. Eller, i hvert fall fire scenarioer hvor denne type lån blir foretrukket av de mest økonomiske av oss.

Uventede regninger

Forestill deg bekymringen som blir forårsaket av en stor uventet regning. Plutselig blir du møtt med å måtte betale ut en stor sum penger ved slutten av uken, og du har ikke mulighet til å betale før neste måned. Flere og flere mennesker blir møtt med akkurat dette problemet og stresset som følger.

Jeg vet at dette er en av hovedgrunnene til at folk velger å ta opp forbrukslån.

Medisinske utgifter

Vi er alle klar over at medisinsk behandling eller sykehusopphold kan være svært dyrt. Hvis du er involvert i noen form for ulykke og ikke allerede har helseforsikring eller medisinsk dekning må du kanskje finne litt ekstra penger for å betale omsorgen du mottar. Spesielt i utlandet er det jo veldig høye kostnader på sykehus (les: USA er ekstremt), så om du blir syk eller skadet på ferie bør det være grunn til å tenke på at regningen kan ende opp på mange tusen kroner.

Det å skaffe seg et lån bør være det første man kommer på i en situasjon som dette.

Oppussing hjemme

Hvis du er et huseier og begynt på noen forbedringer i hjemmet kommer du kjapt til å skjønne hvor dyrt det er. Det er ofte slik at «et prosjekt leder til et annet» i mange tilfeller – og jeg kan i hvert fall bekrefte at det var slik for mitt vedkommende. Endte opp med å bruke 50,000 på å pusse opp hele hjemmet. Men det var jo også verdt det da jeg fant ut at leiligheten økte rundt 250,000 i verdi som følge av at jeg pusset opp.

Om du er halvveis i oppussingen og ser at pengene ikke helt kommer til å strekke til, så har du to valg: enten stoppe opp og la huset stå uferdig eller ta opp et lån og fullføre prosessen.

Bedre rente

Det er avgjørende at du alltid gjør research før du forplikter deg til å låne penger. Og du finner nok ut at et forbrukslån ikke er så dumt når det kommer til renter. Men ALT avhenger av èn ting: at du klarer å nedbetale lånet i tide slik at du ikke får mange ekstra kostnader.

Det er viktig å sjekke effektiv rente når du søker lån – og det gjelder ikke bare forbrukslån.

Under prosessen med lånesøknaden er det også svært viktig å sikre at du leser gjennom alle relevante vilkår og betingelser knyttet til lånet – spesielt de som er knyttet til «skjulte» avgifter og gebyrer. Den beste måten å unngå ekstra utgifter etter at du har skaffet lånet er å vite hva som var involvert før du starter!