Nettbutikk: Kredittkort eller Paypal?

Det er slik at når du skal starte nettbutikk er det en del ting du er nødt til å huske på. En av disse er hvorvidt du skal gå for en Paypal-løsning eller en kredittkort-løsning når du skal ha kundene dine til å betale.

Naturligvis er det en del folk som er tilhenger av begge deler, men vi har satt opp en liste som du kan vurdere ut i fra når du skal sette opp nettbutikk.

Fordeler med kredittkortløsning kontra Paypal

– ”Alle” har kredittkort tilgjengelig når de kommer inn på en nettside i kjøpsmodus. Det er som regel slik at man er i kjøpsmodus når man besøker en nettbutikk, så sannsynligheten for at du får flere kunder om du godtar kredittkort er svært stor.

– Man slipper å registrere seg hos Paypal. Den ”kostnaden” kunden må utføre ved å registrere seg hos Paypal er noe de aller færreste gidder å gjøre dersom de ikke er helt usannsynlig klare for å kun kjøpe hos din nettbutikk. Nisjenettbutikker med enerett på varer solgt på sitt marked kan selvfølgelig nøye seg med Paypal da kunden vil ofre de 10 minuttene det tar å opprette en bruker der.

Husk på at nordmenn generelt er late.

Ulemper med kredittkortløsning kontra Paypal

– Det er en rimelig stor kostnad. Dette er grunnen til at de aller fleste mindre nettbutikker velger løsningen bort når de er i startgropen. Det er klart at det kan hindre vekst, men det er også noe de aller minste nettbutikkene faktisk er klar på at de kan ofre når de har lav omsetning.

– I mange tilfeller er det slik at ikke alle kredittkort godtas. De som er ”gjengs” på det norske markedet vil i 99 % av tilfellene bli godtatt , men utenlandske betalingskort kan det være problemer med. Saken er at i mange tilfeller tilbys det løsninger hvor man kan utvide ”pakken” man har sånn at man også kan akseptere alle andre kredittkort for rundt 500 kr mer pr/mnd. Det er penger ikke alle kan skilte med.

Les mer om å få ned paypalutgiftene her med Merchant Rate

Oppsummeringsmessig vil jeg si at dersom du skal starte nettbutikk med lavt budsjett, så bør du kanskje klare å holde deg til Paypal i starten. Det er svært billig og er en betalingsløsning som brukes av veldig mange som pleier å handle på internett. Jeg leste i en engelskspråklig artikkel at det regnes med at man mister rundt 20-25% av salgene ved kun å ha Paypal fremfor kredittkort. Deretter er du nødt til å veie denne tapte omsetningen opp mot kostnaden ved kredittkortløsning og se om det lønner seg.