Hvordan spare penger på mat og dagligvarer?

Jeg har forsket en del på hvordan man lettest mulig kan spare penger på dagligvarer og mat. Ved å sjekke ut forskjellige dagligvareforretninger i Norge og Danmark har jeg etter hvert funnet frem en vinnerformel for hvordan jeg med minst mulig arbeid tjener mest mulig penger uten at det går ut over mine behov. For jeg spiser og drikker tross alt godt.

Jeg setter tipsene opp i rangert rekkefølge.

1. Se etter tilbud.

Jeg har lært at det å kaste tilbudsavisen når den kommer i posten ikke nødvendigvis er det smarteste man kan gjøre. Her i Danmark pleier det for eksempel å være utrolige tilbud på øl, og når 24 øl koster 69,- DKK på nærmeste Netto pleier jeg å slå til.

Det man kan spare MYE penger på i Norge som tilbudsvarer er spesielt kjøtt og fisk.

2. Velg dagligvarebutikk med omhu.

I Norge er det et kjent faktum at Rema 1000 og Bunnpris er billige alternativer. Meny og Coop Obs er dyre alternativer med stort utvalg. Om man bor urbant og har mulighet til å veksle mellom de forskjellige butikkene, så kan man både ta hensyn til tilbudsvarene på de dyre butikkene samtidig som man pleier å handle på de billige butikkene.

3. Skriv huskelapp.

Skriver du ned alt du skal kjøpe, så unngår du såkalte impulskjøp. «Det hadde vært deilig med sjokolade til Senkveld i dag!», tenker du kanskje når du er i butikken. Og om man går hele butikkrunden med slike tanker om hva man har lyst på akkurat det øyeblikket, så ender du opp med å kjøpe en hel masse (unødvendige) dagligvarer som det ikke var planlagt å bruke penger på.

Skriv ned alt du skal kjøpe. Og hold deg til den lappen.

Oppsummering

Jeg tror at du med disse tre tipsene skal komme ganske langt når det kommer til å spare penger på dagligvarer. For min egen del har det vært slik at jeg har brukt rundt 30-35% mindre penger på mat etter at jeg begynte å tenke over faktisk hva det er jeg bruker penger på.

Har også et tips på slutten: kjøp større kvantum av varer når du først kjøper. Spesielt om de er på tilbud. Om du hver dag drar på butikken, så er det større sjanse for at du er «utro mot systemet» og bruker penger på dagligvarer som du egentlig ikke trenger.