Økonomi på trikken – en god økonomibok

Jeg skal ærlig innrømme det. Det er ikke ofte jeg leser «skjønnlitterær» økonomi. Som økonomistudent pleier jeg å holde meg til bøker som omfatter nåverdianalyser,

Økonomi på trikken. Foto: Ark.no

prosjektbehandlinger og økonomistyring. Men jeg tenkte å gjøre et lite unntak og kjøpe en bok som jeg varmt hadde fått anbefalt fra flere hold – boken «Økonomi på trikken».

Jeg kan jo først starte med å sitere hva nettstedet ark.no har å si om boken:

«Glitrende for alle som ønsker å holde seg orientert om viktige samfunnsspørsmål. Erling Røed Larsen har hatt stor suksess med boka Alt du bør vite om samfunnsøkonomi som kom ut i 2004.. Denne gangen skriver han om viktige samfunnsøkonomiske spørsmål som de fleste er opptatt av og mener noe om. Stilen er ledig og lett med humoristisk snert og igjen bobler han av formidlingsglede. Her er det mye å lære. For alle. Temaene spenner vidt fra barnehagepriser til veiutbygging. Tekstene preges av stor innsikt og kunnskap og poengene er ofte overraskende. Glitrende for alle som ønsker å holde seg orientert om viktige samfunnsspørsmål.»

Du er med på å gjøre en forskjell 

La meg si det slik; om du tror at du er helt blottet for samfunnsøkonomiske spørsmål i hverdagen din, så tar du feil. Uansett hvordan du lever, hvor du bor eller hvor mye penger du har, så vil dine valg påvirke hvordan Norges økonomi er. Og det er ikke akkurat så kjedelig som det høres ut. Det er mye mer spennende enn du nok vil tro.

Om du allerede har funnet frem til denne artikkelen, så peker det jo på at du kanskje er litt opptatt av samfunnsøkonomiske spørsmål og hvordan enkeltindividet kan påvirke helheten. Spørsmålet er bare om du gidder å kjøpe en bok som forteller deg hvordan alt henger sammen.

Personlig ble jeg ikke helt «slått i bakken» av faktaene boken presenterer da jeg egentlig visste veldig mye om det fra før. Om du har gått på videregående og fordypet deg i samfunnsøkonomi med gode karakterer (som meg selv), så vil veldig lite av det som blir presentert være revolusjonerende.

Hva likte jeg med «Økonomi på trikken»? 

Det jeg derimot likte med boken var hvordan forfatter Erling Røed Larsen har klart å tegne et såpass krystallklart bilde slik at det både vil være lettleselig og interessant for nybegynnere og litt mer kunnskapsrike samfunnsøkonomer.