Bokanmeldese: Cashflow : er du lei av å leve fra lønning til lønning?

Jeg har bestemt meg for å begynne å lese en del bøker innenfor faget økonomi. Vel, jeg er jo som nevnt tidligere økonomistudent på en av Europas beste universiteter med gode karakterer – men føler fortsatt at jeg har en god del å lære.

Etter å ha fullført boken «Økonomi på trikken», som jeg for øvrig likte veldig godt, så tenkte jeg å ta for meg et litt annet emne innenfor økonomi – nemlig den personlige biten om hvordan man kan øke tykkelsen på sin egen lommebok.

Selv skal jeg innrømme at personlig økonomi er noe mer spennende enn bedrifts- og samfunnsøkonomi.

Hva handler boken om? 

«Cashflow : er du lei av å leve fra lønning til lønning?» er utgitt av finansguruen Robert T.

Leve fra lønning til lønning? Foto: Ark.no

Kiyosaki som gjennom en årrekke har arbeidet for å fortelle andre hvordan han selv har blitt rik. Gjennom hele boken skinner det gjennom at han føler seg at han har fått til noe helt fantastisk og gjerne ønsker at du som leser skal klare det samme.

Joda, det er klart at man blir inspirert av en slik fyr. Med gode skildringer og «helt grei» humoristisk sans tar han oss gjennom flere kapitler med gode poenger og råd. Selv driver jeg et enkeltmannsforetak og har i enkelte deler av bedriften endret strukturmåte som følge av tipsene jeg fikk fra boken – såpass ærlig er jeg jo nødt til å være her.

Hva lærer man av boken? 

Hele poenget med boken, og det blir nærmest gjentatt til det kjedsomelige, er at han skal finne svaret på hvordan man kan skaffe seg økonomisk frihet uten at det går ut over livskvaliteten. La meg si det slik; om du ikke føler at du ønsker svaret på dette spørsmålet, så er det ikke mye vits i å lese boken. Men dersom du lurer på hvordan du kan opprette en liten bedrift, få den til å selge produkter i bøtter og spann gjennom smarte markedsføringsmetoder for så å ta ut kapital og sitte igjen med mye frihet – ja, så er vel dette god nok litteratur.

Jeg føler i hvert fall ikke at jeg har kastet bort tiden min ved å lese boken, og da er jeg vel såpass dristig at jeg vil anbefale den videre. Om du har et brennende ønske om å èn dag bli gründer, så passer i hvert fall boken veldig godt for deg. Har du en fast jobb som du kommer til å være i resten av livet og trives med lønnen din…ja, så er jeg vel noe mer i tvil.

«Cashflow : er du lei av å leve fra lønning til lønning?» kan nok også virke litt amerikansk for noen hvor det snakkes i store ord og om et enormt marked der ute.

Hvor kan boken kjøpes?

Jeg kjøpte i hvert fall min utgave her for å få den på norsk , men det er nok mange nettbutikker som selger boken.