Anmeldelse av: Aksjeskolen : det elementære – det vanskelige – de gode rådene

Hvis du har funnet frem til denne artikkelen, så tipper jeg to ting om deg:

1. Du har lyst til å begynne med aksjer eller ønsker tips om hvordan du kan tjene mer penger på din allerede eksisterende aksjetrading.

2. Du har ved et eller annet tilfelle kommet innom «hegnar.no»-forumet, som er en møteplass for folk som ønsker å dele og skaffe tips om hvilke aksjer de bør kjøpe og selge til riktig tid.

Kanskje treffer jeg bare på èn (eller 0…) av punktene, men de er uansett ganske relevante

Aksjeskolen. Foto: Ark

for bokanmeldelse av boken «Aksjeskolen : det elementære – det vanskelige – de gode rådene».

Hva handler boken om?

Først kan jeg kjøre copy/paste fra Ark.no for å gi deg et innblikk i hva boken objektivt sett handler om.

«Bok om aksjemarkedet skrevet av Kapitals børsanalytikere. Den gir en gjennomgang av børsen og hva som styrer aksjekursene, og er skrevet hovedsakelig folk uten bakgrunn i temaet. Boken bygger på artikkelserien Aksjeskolen. Med ordliste.»

Dette er altså en bok for deg som ønsker å vite mer om aksjemarkedet.

Da jeg tok fatt i boken (som for øvrig er et par år siden – boken ble utgitt i midten av 2007 hvis jeg ikke husker feil) forventet jeg at denne skulle guide meg gjennom alle de spørsmålene jeg hadde om aksjemarkedet. Hvilke aksjer bør jeg kjøpe? Når bør jeg selge? Hvilken aksjestrategi er den beste, og rett og slett; hvordan tjener jeg mest mulig penger?

Det er jo det siste spørsmålet man ønsker å få besvart. Og det føler jeg at denne boken så absolutt besvarer. Dette er rett og slett en bok du bør kjøpe dersom du skal ha noe håp om å lære mest mulig på minst mulig tid. Selvfølgelig; det finnes masse god informasjon om aksjemarkedet på internett, men ikke alt er skrevet for at du skal få en størst mulig og lønnsom portefølje. Mye av skribleriene på internett er utelukkende basert på at nettsiden skal tjene penger på deg som leser.

Dette er for øvrig ikke et aspekt boken tar for seg.

Går boken i dybden på aksjehandel? 

Aksjeskolen skraper nok litt for mye på overflaten til at jeg skal innrømme at jeg føler at den «går i dybden», men mye av kapitlene rundt valg av taktikk føler jeg er svært nyttige og gir deg et overblikk over hvordan du kan opptre i aksjemarkedet uten å ta så alt for stor risiko.

Lav risiko = jevn og god avkastning.

Kjøpe boken?

Er godt mulig at også noen bekjente av deg også har boken liggende da den etter hvert ut over i årtusenet ble ganske så populær.