Bokanmeldelse: Rich dad, poor dad

Det er ikke hver dag jeg gyver løs på bøker jeg i utgangspunktet ikke «trenger» å lese. I og med at jeg studerer ganske hardt på økonomistudiet, så har jeg mer enn nok litteratur å ta

av dersom leselysten kommer sigende. «Rich dad, poor dad» er en bok man ikke trenger å lese med mindre man har et ønske om å lære seg metodikken til hvordan man lærer bort ansvarlig personlig økonomi til barn.

Kanskje litt kronglete forklart, men la meg sette opp noen punkter som beskriver boken rimelig godt:

– Hvordan lære barn om personlig økonomi?
– Hvordan lære barn at utdanning er ikke bare viktig, men også nødvendig for å klare seg godt (og tjene mest mulig penger…)?
– Hvordan forklare barn at et høyt forbruk gir røde tall på bunnlinjen?
– Lærer også en del til voksne mennesker om hvordan de rikeste i samfunnet tenker og genererer penger.

Min ærlige mening og anmeldelse

Jeg trodde helt ærlig da jeg kjøpte boken at det kom til å bli oppgulp av alle kommersielle finansnettsider fra USA. Men jeg ble faktisk overrasket over hvor mange tanker forfatteren sitter inne med og hvordan han har klart å vinkle det. Helt definitivt en av de mest kapitalistiske bøkene jeg har lest noensinne (og ja – som sagt går jeg økonomistudier), men samtidig har den evnen til å forklare rasjonelt rundt samfunnets problemer og utfordringer med et for høyt forbruk.

Om du en dag skal få noen sønner eller døtre som skal lære seg ansvarlig økonomi eller kunsten å tenke rikdom, så er dette en god bok. Har du selv lyst til å få et innblikk i hvordan rike folk tenker, så er dette en god bok. Dog – om du allerede føler deg smått utlært på barneoppdragelse rundt økonomi og har full kontroll når det kommer til verdiskapning, så blir nok boken litt overflødig.

Alt i alt vil jeg nok gi boken terningkast 5. Når du leser beskrivelsen om hva boken handler om, så tenker du kanskje at du har hørt det før. Men som sagt – det er mye stoff i denne boken som er verdt å ta med seg.

Selv for de som har gode forutsetninger for å kunne mye om økonomi.