Dårlig kreditt og betalingsanmerkninger = ingen kredittkort

Dårlig kreditt er hemmende i økonomiske situasjoner. Kanskje har du en rekke ubetalte regninger som hjemsøker din fortid.? Kanskje har du blitt erklært konkurs i løpet av de siste 10 årene, eller så innehar du kanskje et misligholdt studielån.

Alle de ovennevnte situasjonene kan blokkere adgangen til å få et kredittkort som for eksempel VISA eller Mastercard.

Svært mange nordmenn har gått på smellen der ubetalte regninger, stor gjeld og en dårlig kredittsituasjon hemmer deres mulighet til å skaffe seg et kredittkort.

Nektet adgang til kredittkort av ulike grunner

Men dårlig kreditt er ikke den eneste grunnen til at du kan bli nektet et kredittkort. Noen mennesker har rett og slett aldri brukt kreditt. Folk som liker å betale kontant, folk som aldri har finansiert en bil, tatt studielån eller boliglån kan ha null erfaring med kreditt. I så fall vil de fleste kortselskapene avvise søknaden. Og det er ikke fordi du har dårlig kreditt – men fordi du mangler en kredittvurdering.

Det er som regel slik i Norge at du enten bør vise til god erfaring med tidligere økonomiske

Det kan være mange grunner til at du ikke får kredittkort fra banken din.

transaksjoner eller ha en stabil (og høy) inntekt for å bli trykket til brystet av bankene.

Mange kvinner som gifter seg unge og gjør alle sine låneopptak under deres manns navn vil ofte finne seg selv uten kredittvurdering etter at de er enker eller skilt. Tusenvis av kvinner har blitt nektet lån og kredittkort på det grunnlaget.

Men i alle av de ovennevnte tilfellene kan du likevel få et kredittkort. Uansett hvor ille kredittsituasjonen din er, og selv om du har blitt erklært konkurs, kan du likevel få et VISA eller Mastercard med en grense så høyt som 15000 norske kroner – men alt handler om å dra til riktig bank for å søke.

Kredittvurdering

Hvordan vil bankene avgjøre om du er en god kredittrisiko eller en dårlig kredittrisiko? Vel, det er liksom en Big Brother-ting. Det er flere store byråer i Norge som sporer inn lån og kjøpsatferd fra omtrent hver eneste nordmann som har lånt penger på ett eller annet tidspunkt.

Det finnes fire store kredittvurderingsbyråer i Norge, og samtlige jobber for å gi mest mulig kredittinformasjon om deg til banken.

Det er dette som gjør det mulig for bankene å blankt avvise kredittkortsøknaden din så kjapt som 1 dag etter at den har blitt sendt inn – rett og slett fordi de vet mer om din økonomiske situasjon enn hva du ofte gjør selv.

Pass altså på å ha gode kjøpsvaner, lite eller ingen betalingsanmerkninger samt en god kreditthistorie, så tror jeg resten skal ordne seg selv når du søker om kredittkort.