Tør du ikke skaffe deg kredittkort? Les dette!

Det er en del ting som gjør at jeg personlig slet med å godta at jeg trengte et kredittkort. Og jeg må vel være så ærlig å si at det var utelukkende andre personer fremfor egen fornuft som styrte valget om å aldri søke om kredittkort.

Før jeg innså at det var både noe jeg trengte og tjente på.

Først av alt er det programmet Luksusfellen på TV3 som viser bøttevis med mennesker som har både 10 og 15 kredittkort. Dette er folk som misbruker den makten de får fra bankene – nemlig å låne penger til en gunstig rente og over en rentefri periode. Da er det ikke rart at siviløkonomene i programlederrollen skriker ut hver eneste episode om hvor ille det er å ha kredittkort og hvor dyrt det kommer til å bli for deg.

Du har ingen grunn til å frykte kredittkort.

Her er noen gode grunner til å skaffe deg kredittkort:

1. Du kommer til å tjene penger på det. Om du velger deg et kort med «cashback»-ordning, så vil du få tilbake penger hver gang du bruker kortet.

2. Om du er flink til å betale regninger, så vil kortet koste deg nøyaktig 0,- kroner hver eneste måned. Det er som regel seks gebyrfrie uker du kan slippe å betale renter i.

3. Kjøp på internett går som regel gjennom kredittkort. Har du ikke et slikt kort, så er du nødt til å opprette Paypal på en helt utrolig kronglete måte. Alle nettbutikker med respekt for seg selv har en betalingsform i form av et slikt kort.

Dette er i hvert fall tre gode grunner til å skaffe seg et kredittkort. Om du enda ikke har et i lommeboken din, så gjelder det å søke om et så kjapt som mulig. Bare husk at du søker om det kortet som passer deg best personlig.