Vurderer du et nytt kredittkort?

I så fall er det ekstremt viktig at du finner det beste kredittkortet som overhodet mulig. Utfør grundig forskning før du får et nytt kort, og tar deg tid til å sammenligne kredittkort. Begge disse to punktene er svært nyttig om du skal finne det kortet som passer best til ditt behov.

Selvfølgelig bør du før du begynner å gjøre sammenligningen vite hvordan du skal bruke kortet – altså hvilket bruksområde du ser for deg at kredittkortet ditt skal ha. Har du tenkt å overføre gammel gjeld til det (altså en slags form for refinansiering)? Skal du betale ned balansen hver måned, eller trenger du et kredittkort med lang rentefri tilbakebetalingstid

Spar mye penger på å sammenligne kredittkort.

slik at du kan bruke det en god del før du i det hele tatt trenger å tenke på nedbetaling?

Når du har bestemt deg for hvilke fordeler du trenger med det nye kortet ditt, så er du klar til å sammenligne en rekke kort for å finne de beste alternativene for deg.

Sørg for å sammenligne årsavgiften

En av de viktigste tingene som du vil ønske å vurdere når man sammenligner flere forskjellige kredittkort er årsavgiften. Det er heldigvis slik at det er mange norske kredittkort (de fleste faktisk) som opererer uten årsavgift, så valget mellom «la meg ta den med årsavgift på 500 kroner eller ta den som er gratis å skaffe seg!?» virker ganske enkelt for mange.

Hint; ta et kredittkort fra de større bankene. Bank Norwegian anbefales.

Vurdere effektive renter

Det vil også være lurt å sjekke ut rentene når du sammenligner kredittkort. Har kortet en fast tid hvor renten settes opp? Og er det slik at man kan bruke kortet og fortsatt holde seg innenfor en viss rentefri periode? I så fall, hva vil renten være etter utløpet av denne perioden?

På akkurat det punktet er det stor forskjell fra kredittkort til kredittkort. Bankene som utsteder kredittkort tjener haugevis av penger på folk som ikke betaler i tide og får en løpende rente som kan bli ganske stygg å hanskes med.

Mange kort har også en variabel rente, noe som betyr at hastigheten kan gå opp og ned uten forvarsel. Sjekk ut priser og rentetype for hvert kort før den endelige avgjørelsen gjøres.

Hvilke avgifter er knyttet til kortet?

Mange kredittkort kommer med en rekke avgifter, og du ønsker å være sikker på at du vet om disse avgiftene før søknaden om kortet fullføres. Når du sammenligner kredittkort vil du være sikker på at du tar gebyrene i betraktning.

Ta en nærmere titt for å se om du vil bli belastet en årlig avgift for å ha kortet. Vær også sikker på at du finner ut hvor mye det vil koste deg å betale regningene senere enn det som blir avtalt med banken. Det viktigste er at du ikke taper penger på å skaffe deg kredittkortet.

Tvert om; målet er jo naturligvis å spare penger og alltid ha penger tilgjengelig.

Finnes det noen fordeler i form av cashback?

Noen kredittkort vil komme med økonomiske fordeler. Mange kort tilbyr en prosentandel av kjøpene du utgjør i enkelte butikker og andre næringshandler i form av cashback, mens andre tilbyr for eksempel billigere bensin (såkalte bensinkort).

Sammenlign diverse cashback på de forskjellige kortene, men du bør sannsynligvis ikke  basere hele beslutning på den cashbacken som kommer med kredittkort. Med mindre du bruker rundt 50 % av lønningen din på en bestemt butikk selvfølgelig.

Når du tar deg tid til å sammenligne kredittkort kan du være sikker på at du kommer frem til det beste kortet. Jada, det kan ta deg litt tid, men kan i det lange løp spare deg mye penger.