Guide: Refinansiering av smågjeld

Vi har satt opp en liten guide til deg som har smågjeld i form av kredittkortgjeld eller forbruksgjeld som trengs å endres rente på. Om du er motivert for å bli kvitt gjelden din, så er det noen få punkter du skal følge for at det skal bli en realitet.

Søk om refinansiering dersom du har smågjeld.

Først av alt skal du vite at du er motivert for det her.

1. Finn ut hvor mye du skylder og hva du skylder.

Sjekk ut alle kredittkortene dine og finn ut hva du skylder. Mange nordmenn klarer å rote bort både bankbrikken til de forskjellige bankene og trekker med det på skuldrene over holdningen «jaja, jeg tar bare opp et nytt lån for å finansiere det gamle» – og slik kan man i lengden ikke holde på.

Skaff en oversikt over alle forbrukslån og kredittkortlån du har.

2. Se etter et nytt lån.

For det er nemlig det man skal gjøre når man skal bli kvitt smågjeld. Refinansiering går ut på at du spør en ny bank om de kan ta over gjelden din mot at du betaler dem en viss sum i rente hver måned (som er desto mye mer lav enn alle de rentene og avdragene du mest sannsynlig nå sliter med).

Selv kan jeg anbefale dette lånet da det har en gunstig rente og jeg vet at banken også har mange kunder som driver med refinansiering av slik gjeld:

REfinansieringslån fra GE Money Bank – lån fra kr 30 000 til 250 000. Enkelt og uforpliktende søknadsskjema. En av Norges største tilbydere av lån. Låneeks: Eff.rente 16,84 %, kr 65 000 o/5 år, etabl.geb 650 Tot. kr 94 150

3. Klipp alle kredittkortene dine og start på nytt.

Du skal vite at dersom du har jobbet deg opp en masse gjeld allerede i forskjellige banker, så vil du kanskje ikke kunne ha et så godt forhold til dem i fremtiden. Om du blir svartelistet av en bank (som er ganske vanlig i Norge for øvrig), så vil du ikke kunne ha verken lån eller andre finansielle tjenester der i fremtiden.

Tenk nytt; ta heller å søk etter et kredittkort i den banken som utførte refinansieringen for deg. Der vet du i hvert fall at du har en god del goodwill allerede.